Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Gabriela Demeterová bojuje za klasiku

12.01.2013   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Gabriela Demeterová bojuje za klasikuGabriela Demeterová opět přichází s originálním projektem na podporu osvěty v oblasti klasické hudby, a to propojením dvou hudebních velmocí - České republiky a Německa. V historii se české a německé země vždy podporovaly, ovlivňovaly a doplňovaly.

Řady významných německých a českých mecenášů z řad šlechtických rodů podporovaly vyjímečně talentované hudebníky a umožnili jim tak vysoce profesionální vzdělání. S odkazem na tuto fúzi minulosti proto přichází Gabriela Demeterová se sérií exkluzivních houslových recitálů, které proběhnou v různých městech po celé České republice.
 
Hlavní myšlenkou a obsahem recitálů s názvem ” Ludwig van Beethoven – Hudba a duše génia” bude přiblížit českému obecenstvu v netradičním pojetí  jednoho z největších gigantů světové klasické hudby, jeho slavné sonáty pro housle a klavír, ale také jeho duši a lidský rozměr v dochované soukromé korespondenci interpretované neopakovatelným způsobem vynikajícím divadelním a filmovým hercem Marianem Rodenem, kterého Gabriela Demeterová přizvala exkluzivně ke spolupráci právě v rámci tohoto cyklu houslových recitalů. Slavné houslové sonáty se tak stanou  melodramem, který poodhalí pravou tvář L. v. Beethovena.

Gabriela Demeterová po projektech, které v minulosti prezentovaly hudbu W. A. Mozarta, H. I. F. Bibera, či nyní vydané CD s kompletní nahrávkou cyklu Opella Ecclesiastica českého barokního skladatele J. A. Plánického, přichází s hudbou, která se dotýká  klasicismu a předznamenává romantismu. Svou osobitou interpretací a vyjímečnými hosty zprostředkuje českému publiku nádheru a nesmrtelnost hudby tohoto německého velikána, který dodnes ovlivňuje lidstvo na celé planetě. Gabriela Demeterová se věnuje intenzivnímu studiu tohoto autora již mnoho let. Klavírním partnerem  v rámci recitálů , na kterých zazní i slavná Kreutzerova sonáta L. v. Beethovena, jí bude Luděk &Sabaka a Nora &Skuta.
 
Marian Roden
Marian Roden pochází z rozsáhlé herecké rodiny. Vnuk Karla Rodena, syn Karla Rodena a o dva roky mladší bratr Karla Rodena absolvoval v roce 1995 konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze. Je  skvělým hercem především divadelním, ale má za sebou i zajímavé role televizní, v televizních filmech (Maryška, Křišťálek meč...) i seriálech (Život na zámku, &Sípková Růženka, Letiště, Strážce duší)ale i na filmovém plátně (Oběti a vrazi, Kanárská spojka, Vaterland - Lovecký deník, Kytice, naposledy v Jakubiskově historickém velkofilmu Báthory a Bobule, 2Bobule, Perfidia). Zvlášť pro ztvárnění historických postav má ostatně mnohé předpoklady vycházející i z jeho vznešených zálib. Celý život je milovníkem koní a loveckých psů.
                                                    
Se svými koňmi veřejně vystupuje v rámci různých akcí spojených s jezdectvím. Marian Roden je také vynikajícím drezůrním jezdcem, věnuje se profesionálně královské drezůrní disciplině kür, která představuje vrchol klasického jezdeckého umění.
 
Luděk &Sabaka
Luděk &Sabaka na sebe upozornil již v dětství vítězstvím v mezinárodní soutěži "Virtuosi per Musica di Pianoforte". Během studia na Pražské konzervatoři v oborech klavír a skladba získal laureátské tituly ve většině významných československých soutěží. Na AMU se začal soustavně věnovat komorní hře, jeho repertoár v tomto směru je rozsáhlý. Vystupuje s řadou předních zahraničních i domácích umělců, pravidelně spolupracuje s Českou televizí a Českým rozhlasem. Pedagogicky působí od roku 2003 na Konzervatoři v Plzni, v letech 1989 – 2009 též působil na Konzervatoři v Praze. Počínaje školním rokem 2009 – 2010 vyučuje na pobočce ZU&S v Sázavě, na jejímž založení se spolupodílel.
 
 
 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0492 s