Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Minulost je mrtvá

21.02.2013   Veronika Švarcová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Minulost je mrtváLze najít v jedné osobě umělce a zároveň léčitele? A kde mají hranice umění a léčitelství? Výraznou osobností, která spojuje obě tyto činnosti v sobě samém, je bezesporu Vladimír Kafka. Léčení je pro něho stejně jako malířství určitým druhem tvůrčího projevu.

Co Vladimíru Kafkovi nelze vytknout je otevřenost. Ve chvíli, kdy se rozhodnete číst jeho knihu Minulost je mrtvá, si připadáte jako na sjezdové dráze. Nasednete a zasype vás přetlak informací. Otevřená zpověď člověka, který prožil svůj dosavadní úsek života v jedné velké nekončící rychlo jízdě. 
Možná vše začalo v roce 1992 při návštěvě Egypta, kdy se po návratu z tohoto mystikou opředeného místa jeho život od základu proměnil. Přesto si dovolím tvrdit, že jako každý z nás odvíjí svůj život již od okamžiku narození, ale Egypt je magická chvíle znovuzrození, místo procitnutí.
Vladimír Kafka, jako léčitel, se zaměřuje na všechny nemoci způsobené nerovnováhou mezi myslí a tělem, především choroby zhoubného a nádorového původu. Léčí odezíráním a diagnostikou z aury, duchovním vedením zaměřeným na samostatný tvůrčí způsob života, přikládáním rukou a léčením na dálku. Cílem jeho snažení a největším přáním je povzbuzovat krásu a lásku ve všech oblastech lidského života a pomoc na cestě duchovního rozvoje. Krátká a přesto velmi emotivní vizitka bytosti, člověka, mága, cestovatele, umělce a spisovatele.
Knihu jako takovou nelze stručně popsat. Je plná emotivní cesty a zrození. Odpoutání se od minulosti, troufám si říct i budoucnosti. Autobiografické prvky se střídají s duchovními myšlenkami a snahou o přenesení poznatků na čtenáře.
Místy je zapotřebí knihu na chvíli odložit, v mysli si doprožít vše, co ste doposud přečetli a dále pokračovat. Informace a energie, která z ní příští je velice silná a ne všichni jsou na takový "nápor" připraveni bez možnosti knihu jen na malou chvíli opustit, niterně procítit a znovu pokračovat...

" …miluji to úžasné tvoření myšlenkou. Pozoruji uvnitř sebe výtvory krajin a přírody. Přetvářím to, co se mě jeví strnulé a šedé. Osvobozuji svoji těžkost a vznáším se nad peruánskými Andami, egyptskou pouští s pyramidami a oblohou. Pluji s planetou a společně víříme vesmírem. Současně jako Slunce vstupuji do jádra Země. Povzbuzuji proudění řek, květiny s jejich vůněmi i lidi, kteří se touží narodit. Vracím se zpět ke kolizím uplynulých věků. Měním první myšlenku, kterou jsem vůbec kdy měl. Jsem Adam a vášnivě se miluji s Evou. Jsem Evou. Jako císař Nero s něhou hladím plameny Říma, které sálají svou prudkostí k A. Hitlerovi. Uctívám smrt. Myšlenkou se svobodně spojuji se vším co se stalo a nastane. Stávám se paprskem vášnivého vztahu, pronikajícím a oživujícím vše, co je zapomenuté a tím mrtvé. Prožívám kosmická spojení, vyvrcholení a zběsilý nedočkavý projev a výraz všeho toho. Miluji tyto záchvěvy života. Jsou pro mě čistým, nepomalovaným a těhotným malířským plátnem. Vzhlížím na tu nebeskou nádheru, na naše omyly a na všechnu neuchopitelnou podstatu s neomezenými možnostmi. Nestarám se o konec ani o výsledek či budoucnost. Zbožňuji to tvoření ničeho a nechci k tomu nic dodávat, dotáhnout nebo to dokončit. Nepotřebuji se přitom trápit učením a dozvídáním. Vše prýští ze mě. V údivu sleduji ten úchvatný tanec průsvitných barev, světel a pohybů. Vím, že nic nejde ukončit ani začít a není to pro mne důležité. Prostupuji vším s láskou a pozoruji živé obrazy stvoření, vnímám je s rozkoší a na chvilku jsem pulzem i srdcem všeho bez odporu… "

Vladimír Kafka – Obloha na zemi


Minulost je mrtvá, život začal právě teď
Kafka Vladimír
Nakladatelství: Metafora, 2012


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0237 s