Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Superstar ve finále

23.06.2004   Zdeněk Pilný   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Superstar ve fináleK samotnému finále soutěže Česko hledá superstar jen stručně. Dopadlo to jak to dopadlo...

Superstar ve finále

Necítím se povolaný k prezentaci jakýchkoliv definitivních závěrů k soutěži Česko hledá superstar, přesto si dovolím několik poznámek.

Celá soutěž byla od samého začátku zatížená svým ryze komerčním zaměřením, které přetrvalo až do závěru a ještě bude nějakou dobu přetrvávat. Rozhodně výsledek bude pro všechny zúčastněné finančně příznivý, o tom není žádných pochybností.

Ve stínu celé show zůstává trochu stranou i její přínos, alespoň z pohledu samotného Česka. Konečně snad dojde k „okysličení“ stojatých a zahnívajících vod českého showbyznysu a jak sama soutěž napověděla, můžeme se alespoň trochu těšit na něco a někoho nového. Vzhledem k tomu, že tentokrát nejde o zviditelnění více či méně nadaných dětiček VIP rodičů, jako to bylo v případě skupiny Black milk, bude to snad opravdu přínos pro naši hudební scénu. Doufejme také, že nejde ani o raketový, komerčně-reklamní vzestup nových hvězd, následovaný jejich explozí a zánikem jako v případě skupiny Lunetik. Nenadchlo by mě ani uskutečnění plánovaného duetu Martiny Balogové s Karlem Gottem. Podobné projekty nepřináší nic pozitivního a obvykle vznikne zase jen něco pro méně náročné posluchače nebo finanční injekce pro kasu producentské firmy. Duety Lucie Bílé s Karlem Gottem vydané na CD budiž toho příkladem. Zdůrazňuji, že většina z jmenovaných jsou podle mne profesionálové na svém místě, jen mi vadí úlety typu spolupráce Evy Pilarové s Danem Nekonečným a jim podobné.

K samotnému finále soutěže Česko hledá superstar jen stručně. Dopadlo to jak to dopadlo. Můj názor je takový, že Aneta je skutečně hlasově lepší než Šárka, která naopak má lepší vystupování a celkový dojem. (Poslal jsem oběma po jedné SMS.) Ale ono ani tak nejde o to která z nich vyhrála. Titul Superstar je stejně pomíjivý jako třeba Miss a víc bude záležet na tom, jak těch prvních deset nebo možná i čtyřicet naloží se svým, v mnoha případech nesporným talentem, kolik píle a tvrdé práce budou ochotni věnovat svému dalšímu působení na hudební scéně a jak se vyrovnají s nástrahami té mlýnice zvané showbyznys. Zní to jako otřepaná fráze, ale skutečnost je taková, že bez píle a tvrdé práce to prostě nejde. Vím o čem mluvím, měl jsem možnost nahlédnout do zákulisí.

Co říci na závěr? Jen přání mnoha úspěchů a uspokojení z vlastní práce všem soutěžícím i dalším adeptům, kteří myslí své účinkování na hudební scéně smrtelně vážně a pro nás ostatní, abychom se dočkali spousty radostí a krásných chvilek u písniček jakéhokoliv stylu nebo směru a abychom měli z čeho vybírat podle svého vkusu. A nejhezčí bude, když zjistíme, že nevíme co dřív si vybrat.


Praha 21.června 2004



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: helena - 30.6.2004 - 16:48

super star
ano koncert v aréně všech TOP 10 byl vynikající ale jen mně mrzí že zvlášt Neratovický rodák Petr Poláček vypadl tak brzo a za druhé proč vždycky jeho jméno je hlášeno jako skoro poslední a při předávání platinových desek p.Ondřej Soukup neuvedl vůbec Petrovo jméno řekl poděkujme a vyjmenoval všechny jména super star ale jeho jméno nepadlo vůbec copak on tam nezpíval to se mi nelíbí jednou je v TOP 10 má právem mu patřit dík jako všem ostatním.....


Od: Zdeněk Pilný - 30.6.2004 - 18:04

pro helenu: to jsou věci, které nikdo z nás neovlivní a pokud jde o Petra Poláčka, ten si jistě poradí sám


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1098 s