Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


IGRÁČKOVI na stopě na zámku Letohrad

13.07.2013   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

IGRÁČKOVI na stopě na zámku LetohradIGRÁČEK patří nejen mezi oblíbené hračky generace čtyřicátníků, ale stále více si svoji pozornost získává i u dnešních malých dětí. A důvod? Tak jako si každé dítě hledá kamaráda, tak stejně tak si hledá i pouto k hračce. Pokud má možnost objevovat, komunikovat a využívat fantazii, tak jeho vývoj nabere správný směr. Vdechnout znovu život hračce, se kterou si hrálo mnoho maminek, babiček, tatínků a dědečků, ale není nic jednoduchého.

Nápad, koncepce a dobrý marketing ještě pořád k tomu všemu nestačí, proto je důležité odkrýt a zasvětit do historie IGRÁČKA každého, kdo o to má zájem a jak jinak než zábavně. Shlédnout vývoj této legendární hračky mají možnost všichni během putovních výstav „Fenomén IGRÁČEK“.
Od 3. července se výstava usídlila na raně barokním zámku Letohrad, kde bude k vidění až do 7. srpna. Každý se tak může těšit na historický průřez této postavičky, detailnější seznámení se s původními figurkami, obaly, ale samozřejmě
i s novinkami, které zaručeně nenechají nikoho na pochybách, že IGRÁČEK má stále co nabídnout nejen malým, ale i dospělým.
 
„Mám radost z toho, že zájem o výstavu „Fenomén IGRÁČEK“ je nejen z řad návštěvníků, ale i pořadatelů,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Technologie jde neustále kupředu, ale mám pocit, že každý by si měl nejdříve místo počítačů, mobilních telefonů a jiných elektronických inovací, hrát s tradičními českými hračkami, které dají dětem možnost rozvíjet vlastní fantazii a vytvořit si tak na základě ní mnoho vlastních příběhů,“ dodává Miroslav Kotík.
 
„Ráda bych všechny výletníky pozvala na barokní zámek do Letohradu na interaktivní výstavu „Fenomén IGRÁČEK“, kde mají možnost nyní nahlédnout pod pokličku historie této známé figurky,“ říká Lucie Vágnerová, kurátorka sbírek městského muzea Letohrad. „Výstava má od začátku velký úspěch a jsme rádi, že ji u nás na zámku máme možnost hostit až do 7. srpna,“ dodává Lucie Vágnerová. 
 
Expozici „Fenomén IGRÁČEK“ mají možnost návštěvníci shlédnout ve výstavních prostorách zámku, které jsou mimo výstav pro veřejnost uzavřeny, až do 7. srpna 2013. Výstava je rozdělena do tří místností a to tak, že pro nejmenší je vyčleněna jedna místnost jako herna. Druhá místnost představuje návštěvníkům historii, výrobní formy, fotodokumentaci, vize vývojářů a další zajímavosti ze života legendární figurky IGRÁČKA.  Ve třetí místnosti čekají na výletníky inovovaní IGRÁČCI a další novinky.
 
Podstatou výstavy je obeznámit
a představit všem věkovým kategoriím IGRÁČKA jako hračku, která přináší radost a hezké vzpomínky na dětství starším návštěvníkům, ale zároveň
i nové podněty pro dnešní generaci. Snaží se vést děti k tvořivosti, inspiraci, poznávání a vytváření si příběhů dle své fantazie.  Na své si přijdou nejen pánové a chlapci, kteří uvidí IGRÁČKA policistu, hasiče, průvodčího a další profese, ale i velké a malé dámy, které se mohou těšit na IGRÁČKA ve světě Hello Kitty.
 
 
Společnost EFKO, český výrobce her a hraček, působí na českém trhu od roku 1993. Po celou dobu se zaměřuje kromě výroby také na charitativní akce. Podporuje sponzorskými dary řadu mateřských školek, základních a zvláštních škol, dětských domovů a kojeneckých ústavů. Spolupracuje také s Českým paralympijským výborem na charitativním projektu EMIL a zařadila se do projektu KLOKÁNEK na podporu týraných a opuštěných dětí. Těm již od roku 2006 pravidelně přiváží vánoční dárky a pomáhá tak jejich malým svěřencům prožít radostnější Vánoce. EFKO získalo v roce 2011 čestné uznání v rámci projektu VIZIONÁŘI 2011. Ocenění bylo uděleno za oživení tradičních dětských hraček IGRÁČEK a uvedení na trh nové série, která využívá nejnovějších poznatků z oblasti didaktiky a dětské psychologie. Projekt VIZIONÁŘI organizuje sdružení Czech Inno pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu.  EFKO získalo v roce 2012 ocenění v soutěži „Českých 100 nejlepších“ za strategickou hru ABAKU, kterou doporučuje rovněž Mensa ČR, Jednota českých matematiků a fyziků a Univerzita Karlova. Více informací naleznete na: www.efko.cz

Zdroj: Crest Communications




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1126 s