Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Padla první klapka nového českého filmu Parádně pokecal

27.07.2013   Aneta Šimonková   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Padla první klapka nového českého filmu Parádně pokecal 22. července padla první klapka nového filmu začínajícího režiséra Tomáše Pavlíčka s pracovním názvem Parádně pokecal. Autorská komedie zachycuje osudy 25letého &Stepána, který životem proplouvá bez valné snahy jej ovlivňovat.

Příběh o hledání smyslu čehokoliv a nutnosti vlastní aktivity začíná v momentě, kdy &Stěpán opustil přítelkyni a třetí vysokou školu. Stěhuje se do Sedmihoří, kde ho živí ubíjející, stereotypní práce v místním call-centru, hodně spí a nejvíce času tráví s Krosnou, nevzhledným psem s jizvou pod okem. Poté co se Krosna ztratí a není k nalezení, odjíždí &Stěpán s kamarádem Readym a jeho přáteli na víkend na chatu. Jediný bez přítelkyně a tentokrát i bez psa se cítí sám a zbytečný. Zkouší tedy zavolat své platonické lásce, tajemné Marii, s níž se nikdy nesetkal, ale která mu přesto změnila život. Marně. U chaty potkává souseda Karla, který usoudí, že &Stěpán „vypadá poněkud zablokovaně a potřebuje se vykecat“. Nad lahví rumu se tak &Stěpán vrací o pár měsíců zpět, kdy se na jednu z linek call-centra poprvé dovolala tajemná Marie. Ostatně i ona mu doporučila, ať se vykecá. &Stěpánovo vyprávění pozvolna začíná dávat jasný smysl, a tak se vydává najít svou Marii. Hledání je to nečekaně dramatické, obzvláště v kontrastu s jeho dosavadním nudným životem, po mnoha peripetiích situace graduje setkáním s Marií…
Režisér Tomáš Pavlíček o svém novém projektu říká: „Vzhledem k tomu, že hlavní hrdina trochu uvízl v minulosti, chtěl jsem, aby vznikla stylizovaná a svěží komedie o hledání nadhledu. Tento záměr jsem ještě podpořil volbou 16mm filmového materiálu“.
Tomáš Pavlíček dokončuje studium hrané režie na pražské FAMU. Soustředí se na tvorbu stylizovaných a lehce dojemných komedií s outsiderskými hrdiny. Jeho filmy jsou pravidelně přijímány na české i zahraniční festivaly jako například Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York anebo ShadowLine Festival Salermo v Itálii. V pozici hlavního režiséra se podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko, který byl uveden ve standardní distribuci.
Ve filmu se setkáme s Vítem Rohrem v hlavní roli &Stěpána, dále hrají Jenovéfa Boková, Jana Krausová, Václav Vydra, Aneta Krejčíková, Vladimír Polívka, Marie Doležalová či Lukáš Pavlásek. Film vzniká v produkci MasterFilm s.r.o., mladé produkční společnosti založené v roce 2011 Tomášem Michálkem a Jakubem Mahlerem, v koprodukci s Českou televizí a FAMU.

Zdroj: 2media.cz, s.r.o.
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0392 s