Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Richard Müller má nové album HLASY. Pokřtila mu ho polibkem sama Eva Herzigová!

18.09.2013   Aneta Šimonková   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Richard Müller má nové album HLASY. Pokřtila mu ho polibkem sama Eva Herzigová!Unikátní album, hvězdná kmotra a Buddha Bar přeplněný hosty! Tak vypadal pompézní křest nového alba Richarda Müllera a vokální skupiny Fragile s názvem HLASY, které pokřtila v pražském klubu světová topmodelka Eva Herzigová. K novému CD s 13-ti skladbami ve famózních úpravách „a cappella“ přišli Richardovi poblahopřát dcera Ema, režisér Juraj Jakubisko, Tereza Kerndlová s manželem, Renata Langmannová, Jiří Macháček, Xindl X, Klára Vytisková i zpěvák Dan Bárta.

Projekt, který nemá na naší hudební scéně obdoby! Tak je možné popsat projekt HLASY legendárního zpěváka Richarda Müllera a skupiny Fragile. Album obsahuje 13 skladeb ve úpravách „a cappella“ bez použití jediného nástroje! Jejich ochutnávku předvedly HLASY přímo v plném Buddha Baru v centru Prahy. „Jsem velmi zvědavý, jakým způsobem zareagují fanoušci, protože je to opravdu něco úplně jiného. A přesto, že hrajeme většinou známé skladby, tak je hrajeme v aranžmá, které nikdy nikdo neslyšel. Dle mého vnímání jsou ještě daleko krásnější než v původní verzi, a to je velmi příjemný pocit,“ přiznává Richard Müller.


Zleva: Müllerova partnerka Vanda, dcera Ema, Richgard Müller a Eva Herzigová        

Éterická kráska Eva Herzigová uvedla album do života opravdu romanticky – polibkem. „S Evou jsme se seznámili velmi dávno v Litvínově. Já jsem tam hrál se skupinou Banket a ona seděla u stolu a učila se ruská slovíčka,“ zavzpomínal s úsměvem Richard Müller. „Velice ráda jsem se ujala role kmotry nového CD Richarda Müllera HLASY. Již v minulosti jsme spolu o podobné možnosti mluvili, ale bohužel to nevyšlo. Teď se to podařilo díky tomu, že Richard bude skládat hudbu k filmu Pohádkář, který zde zrovna natáčím.  A tak jsme využili příležitosti, kdy se potkáváme pracovně na společném projektu a já přeji jeho novému CD hodně nadšených posluchačů,“ těší se Eva Herzigová.





HLASY na křtu naživo zazpívaly hity „Nebude to ľahké“ a „Po schodoch“. Lidé reagovali nadšeně a skladby sklidily velké ovace. Nové album naplnilo očekávání a zní naprosto fantasticky! Jedinečným úpravám „a cappella“ tleskali na křtu mnozí vzácní hosté – režisér Juraj Jakubisko, zpěvačka Tereza Kerndlová s manželem, moderátorka Jolana Voldánová či Česká Miss 2005 Renáta Langmannová. Podpořit otce přišla i dcera Ema. Nechyběli ani Richardova partnerka Vanda Wolfová, herečka a partnerka Braňa Kostky Zdena Studenková, herec Jiří Macháček a hudebníci Xindl X a Dan Bárta. „Jsem ze skladeb Richarda a Fragile příjemně překvapený. Dobře zaranžované, citlivě vymyšlené, postprodukčně ošetřené, velmi fajn!“ Vyjádřil se hudebník Dan Bárta.


Novinářka Pavla Hodková s dětmi, zpěvákem a topmodelkou.


Album HLASY bez použití jediného nástroje s Richardem nazpívali zpěváci Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. Několikanásobný Zlatý Slávik a skupina Fragile nahrávali album 9 měsíců, každý hlas zvlášť. Některé skladby obsahují až 110 různých  hlasů, které spolu tvoří úžasný celek. Tvůrci aranžmá jsou Braňo Kostka, Jana Golisová a Kamil Mikulčík. Skupina Fragile přistupovala k Richardovým skladbám s velkým respektem. „Proces tvorby a nahrávaní je při tomto žánru velmi složitý. My máme ve studiu možnost hlasy vrstvit, takže často použijeme i 110 stop. CD je zajímavé tím, že my jsme vlastně každé naše setkání
a zkoušku nahrávali. Takže jsme to album vlastně nahráli 10 krát. To znamená, že v momentě, kdy jsme CD měli začíť nahrávat, jsme měli nahraných už osm verzí. Měli jsme z čeho vybírat,“
popisuje nahrávací proces Braňo Kostka.
Na albu je 13 písní Richarda Müllera v nové dechberoucí formě interpretace. Fanoušci se mohou těšit na hity „Po schodoch“, „Tlaková níž“, „Milovanie v daždi“, „Nočná optika“ či „Cigaretka na dva ťahy“. Naživo je HLASY představí na megaturné, které startuje už zítra. Richard Müller a skupina Fragile odehrají 36 koncertů od Teplic až po Prešov. Vstupenky si můžete zakoupit na  http://predpredaj.zoznam.sk/predaj-listkov/277/Richard-Muller---Fragile-Turne--HLASY- a na facebookové stránce Richarda Müllera.
 
Více informací o společném projektu Richarda Müllera a skupiny Fragile HLASY a připravovaném stejnojmenném podzimním turné najdete na www.hlasy.sk nebo na
www.facebook.com/richardmullerpage.
Vstupenky na jednotlivé koncerty lze zakoupit v předprodeji v sítích Ticketpro a Ticketportal.
 
 
 
DATUM ČAS MĚSTO MÍSTO
So  14.9 19:00 SVĚTLOV Zámek Nový Světlov              
Ne  15.9. 19:00 OLOMOUC Kino Metropol      
Po  16.9. 19:00 OSTRAVA Dům Kultury   
Čt   19.9. 19:30 &SUMPERK Dům Kultury &Sumperk   
Pá  20.9. 19:00 BOŽEJOV KS Městyse Božejov            
Ne  22.9. 17:00 BRNO Janáčkovo divadlo    
Ne  22.9. 19:30 BRNO Janáčkovo divadlo    
Út   1.10.   17:00 PRAHA Lucerna - Velký sál
Út   1.10.   20:00 PRAHA Lucerna - Velký sál
St   2.10. 19:00 TEPLICE Krušnohorské divadlo  
Čt   19.9. 19:00 KARLOVY VARY Hotel Thermal  
Ne   6.10. 18:00 PARDUBICE Východočeské divadlo   
SLOVENSKÁ ČÁST (7. - 23. 10. 2013)
So 26.10. 19:00 PŘÍBRAM Divadlo A. Dvořáka
Ne 27.10. 19:00 LIBEREC Dům kultury
Út  29.10. 19:00 PLZEŇ Měšťanská beseda  
St  30.10. 19:00 ČESKÉ BUDĚJOVICE Metropol
Ne   3.11. 19:00 ZLÍN Kongresové centrum
Po   4.11. 19:00 HODONÍN DK Hodonín - Horní Valy
SLOVENSKÁ ČÁST (5. - 13. 11. 2013)
 
 
 


 



Zdroj: Original communications


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.07 s