Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Franz Kafka: Leopardi v chrámu

05.10.2013   redakce   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Franz Kafka: Leopardi v chrámuHumorný i vážný tón, dar přesného popisu, pozoruhodné myšlenky a krátké úvahy jsou základem výběru působivých textů z románů, deníků a dopisů Franze Kafky, soustředěných v nové knize Leopardi v chrámu.

Nevšední publikaci vydalo Nakladatelství Franze Kafky při příležitosti 130. výročí Kafkova narození v rámci širšího programu oslav, který pro rok 2013 připravila Společnost Franze Kafky.
Kniha Leopardi v chrámu poutavou formou přibližuje Kafkovy myšlenky každému čtenáři – potěší znalce i ty, kteří cestu k jeho tvorbě teprve hledají. Texty vybral a sestavil Josef Čermák, zkušený český kafkolog s mezinárodním renomé. Leopardi v chrámu mezi aktuálními novinkami na knižním trhu vynikají nejen mimořádným obsahem, ale také kvalitou knihařského zpracování.
Ukázky z díla:
  • Čekání s pomalým pohlížením na hodinky je mi skoro stejně příjemné jako ležení na pohovce s nataženýma nohama a s rukama v kapsách kalhot.
  • Chorob je třeba se zbavovat alespoň krásným způsobem.
  • Lidi je třeba brát takové, jací jsou, nebo je takové nechat. Měnit je nelze, nanejvýš tušit v jejich podstatě. Člověk se přece neskládá z jednotlivých částí tak, že by bylo možné každou o sobě vyjmout a nahradit něčím jiným.
  • Je velmi snadné být na počátku léta veselý.
Josef Čermák (1928) vystudoval bohemistiku, romanistiku a srovnávací dějiny literatur na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Poté pracoval jako redaktor a šéfredaktor ve Státním nakladatelství krásné literatury a umění, později přejmenovaném na Odeon. Do r. 1969 přednášel na Pedagogické a Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Po roce 1989 pracoval jako šéfredaktor nebo ředitel v různých nakladatelstvích (Zahraniční literatura, Aventinum, Grafoprint Neubert). Přeložil několik desítek titulů z němčiny, francouzštiny, italštiny a španělštiny, mimo jiné Kafkovy romány Nezvěstný a Proces, Deníky a Dopisy rodičům z let 1922-1924, jejichž byl prvním editorem (1990). Je autorem např. publikací Franz Kafka. Výmysly a mystifikace (2005), Pražské vademecum Franze Kafky (2005), Zápas jménem psaní – o životním údělu Franze Kafky (2009), Franz Kafka v Assicurazioni Generali (2011) ad. Je spoluzakladatelem Společnosti Franze Kafky v Praze.

Leopardi v chrámu jsou v prodeji v Nakladatelství Franze Kafky v centru Prahy a prostřednictvím distribuční sítě Kosmas a Euromedia. Cena: 250 Kč, pro členy Společnosti Franze Kafky 175 Kč.

 
 

Nakladatelství Franze Kafky

Nakladatelství Franze Kafky je součástí Centra Franze Kafky. I když se orientuje na vydávání děl autorů tzv. pražské německé literatury a sekundární literatury k tomuto tématu, jak odborné tak beletristické, nevyhýbá se ani vydávání jiných titulů, které bezprostředně souvisejí s činností Společnosti Franze Kafky. Na všech vydávaných publikacích se podílejí přední čeští odborníci, literární vědci, překladatelé, typografové a výtvarníci. Od svého založení v roce 1990 nakladatelství vydalo přes 110 titulů včetně unikátních profilových edicí Dílo Franze Kafky, Spisy Karla Poláčka a esejistická řady Člověk v zrcadle. Knihy z produkce nakladatelství Franze Kafky získaly třikrát cenu Nejkrásnější česká kniha roku.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0457 s