Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Inkubovy sny (Anita Blake)

29.11.2013   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Inkubovy sny (Anita Blake)... tento název nese 12. díl rozsáhlé upírské fantasy ságy, kterou spojuje především její neopakovatelná a obdivuhodná hlavní postava Anita Blakeová. Zatímco první díly série byly spíš temnou detektivní až hororovou směsicí s příchutí flirtu, zhruba od 10. dílu série nabrala poněkud jiný směr. Směr živočišného sexu, prodchnutého magií, kouzly, spoustou nahých těl a krví...

Občas má čtenář pocit, že se v postavách, kterými se hemží každý další díl víc a víc, přestává orientovat. Svět upírů, lykantropů, čarodějnic a sporů o moc a nadvládu nad městem St. Luis se hemží různorodými postavami, z nichž jen nemalá část se dá nazvat lidmi. Lidmi skutečnými, kteří jsou zkrátka a prostě "jen" lidé. Ani Anita Blakeová už se nemůže považovat za obyčejnou ženu, protože vytvořením triumvirátu s upířím vládcem města, Jean-Claudem a vlkodlačím ulfrikem Richardem, získala něco z jejich moci: Richardovo zvíře a zejména sexuální moc Ardeur, která ji ovládá natolik, že dřívější zásady, které vyznávala, mizí, a s nimi i Anita, na jakou je zvyklé jak její okolí, tak čtenáři.

Inkubovy sny nás vtahují do sítě stripklubů a jejich návštěvníků, stejně jako do Anitina nitra a jejích neustálých bojů nejen s nepřáteli, které je potřeba zabít, ale i s tím, co se děje uvnitř ní a kolem ní. S tím, s čím, jak se zdá, se náhle nedokáže vypořádat. Je možné milovat víc než jen jednoho muže? Je možné, aby byli muži ochotni dělit se o jednu ženu a nepřestat ji přitom milovat? Kdy to ještě je láska a kdy nastupuje šílenství?
Co si počne Anita s tím, že nevědomky vytvořila se svým upířím služebníkem Damianem a mladičkým přítelem Nathanielem, druhý triumvirát, který nejenže může vše zhoršit, ale zamotá jejich osudy do ještě většího klubka zmatků, rozháraných citů a nejistot?

Každý ze stran tohoto nepřehledného mnohaúhelníku, každý z mužů, kteří ji obklopují, pro ni znamená až moc na to, aby o něj chtěla přijít. Koho nakonec zvolí?

Jak dopadne boj, kde je vám k ničemu odvaha, zbraně a dobrá fyzička? Boj s tím, co se děje ve vašem srdci? To se dozvíte (a nebo možná ne), když si přečtete další knihu oblíbené americké autorky Laurel K. Hamilton. A co říct nakonec? Snad to, co říká Anita sama: "Někdy s tím, co jste, bojujete. A někdy se tomu poddáte. A někdy už sami se s sebou bojovat nechcete, tak si místo toho najdete někoho jiného, s kým můžete bojovat."

Tak do toho!
Vrhněte se do víru bojů o moc, vášeň, lásku i čirého lidského štěstí...

Inkubovy sny  Hamiltonová Laurell
Epocha, 2013

Obálka: knihy.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0491 s