Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak se neseznámit…

18.08.2004   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak se neseznámit…Nedávno jsem spolu se třemi mladšími dívkami navštívila jednu maloměstskou diskotéku a přiznám se, že mě poněkud vyděsilo, jak se mladí muži vlastně chovají. Diskotékovému věku jsem již mírně odrostla, přesto mi nečiní problémy jít se jednou za čas vyřádit na parket. Nikdy jsem však nenavštěvovala tyto podniky za účelem „lovu“, i když mohu s klidným svědomím říci, že několik mých známých tu potkalo své partnery, s nimiž žijí dodnes. Ovšem v současnosti mi není zcela jasné, co vlastně mladíci na diskotékách pohledávají, resp. hledají.

Mé mladé kamarádky v rozpuku se totiž celkem obstojně vlnily pod světly, ale vysloužily si pouze to, že většina mladíků stála u baru, či na kraji parketu, lila do sebe pivo a tupě na ně civěla. Čekala bych, že chlapci odlepí své tělo od barového pultu a pozvou některou z dívek na drink, nebo se s ní půjdou pohupovat do rytmu nejnovějších tanečních šlágrů, ale tak se bohužel nestalo. Prostě s údivem jsem zjistila, že těmto akčním hrdinům disko sálů stačí jen pít a koukat. A následně mě napadlo, jak se mohou tedy mladé dívky vlastně seznámit a hlavně kde.

Netvrdím, že diskotéka patří k místům, kde dívka potká pokaždé muže svých snů, ale na druhou stranu je to stále ještě místo, kde se scházejí mladí lidé. Otázkou zůstává, jací muži na diskotéky vůbec chodí, možná jen ti nejodvážnější. Tanec nebývá zrovna mužskou doménou a proto je pro muže asi pohodlnější a snadnější bavit se u počítače, resp. internetu. Zkuste se v kteroukoliv noční i denní dobu zalogovat na chat a podivíte se, kolik mladých a svobodných hochů se tam nalézá. Přesto ještě pořád platí nepsané pravidlo, že na internetu se seznamují většinou jedinci mírně „vyšinutí“. Nicméně opětovně musím konstatovat, že jsem potkala několik párů, které k sobě objevily cestu právě na internetu.

Problémem ale je, že mladé dívky se chtějí obvykle bavit a tak vysedávání u chatu nemusí považovat za svou nejoblíbenější činnost, pakli-že se neřadí k peciválkám věčně hořekujícím, že nemají kam a s kým jít a proto musí vysedávat desítky hodin u počítače. A přiznejme si, že člověk závislý nějakou měrou na chatování se k této zálibě vrátí, jakmile jeho láska ztratí punc euforie.

Stárnutí nepovažuji, kromě fáze jistého zmoudření, za příjemnou součást života, přesto dnešním osmnáctiletým děvčatům zrovna nezávidím. Místo toho, aby trávily příjemné chvíle ve společnosti mužů, stávají se na diskotékách spíše objekty jakýchsi novodobých voyerů, přičemž ta lepší část mužské populace se zřejmě stydlivě schovává za své monitory a vrcholem zábavy je pro ně nedělní návštěva kina.

A tak ačkoliv máme k dispozici tu nejmodernější techniku usnadňující komunikaci, zdá se mi, že se my lidé naopak sobě vzájemně vzdalujeme a stahujeme do své anonymity. Samozřejmě každý z nás si občas potřebuje odpočinout v samotě, ale neměli bychom zapomínat, že člověk nebyl stvořen k tomu, aby žil sám. Muž a žena vytváří harmonický celek skládající se ze dvou částí, kdy jedna bez druhé nemůže existovat.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: karelll - 18.8.2004 - 4:03

Tak jsem hned zkusil se zalogovat
na Gigachat a moc jsem se teda nepodivil:
Jsou tam právě dvě rozvedené a jedna svobodná dívka a pak jeden ženatý hoch.
V tuto kteroukoliv noční dobu, dnes 18. srpna 2004, ve 4.00 hodin ráno.
Tak nevim...
(Zkusím to ještě v některou denní dobu, třeba zítra, jo?)


Od: karelll - 18.8.2004 - 4:03

Tak jsem hned zkusil se zalogovat
na Gigachat a moc jsem se teda nepodivil:
Jsou tam právě dvě rozvedené a jedna svobodná dívka a pak jeden ženatý hoch.
V tuto kteroukoliv noční dobu, dnes 18. srpna 2004, ve 4.00 hodin ráno.
Tak nevim...
(Zkusím to ještě v některou denní dobu, třeba zítra, jo?)


Od: karelll - 18.8.2004 - 4:06

P.S. Teda ten hoch jsem nebyl já. Já jsem tam ani náhodou nezůstal, přece nejsem vyšinutej, že:)


Od: zavináč - 18.8.2004 - 8:41

máme rovnoprávnost
dnes je rovnoprávnost, nechápu proč ty holky nepozvali na drink nějakýho toho chlapa když po něm tak toužili...
To je to nejjednuduší kritizovat. Jestli to nemá úplně to nejjednoduší vysvětlení, že žádnému z přítomných se žádná ta holka nelíbila.


Od: Heřman Umělecký - 18.8.2004 - 14:49

co to?
kdo to? autorka článku zřejmě mnoho mužů za svůj život nepoznala, když je dělí takhle binárně..:-))


Od: Martina - 18.8.2004 - 15:58

Nebudu komentovat, kolik jsem poznala mužů... Ale domnívám se, že má bilance není tak špatná, ale o tom ten článek nebyl, krátké zamyšlení nad tím, jaké mají šance se seznámit mladí lidé, protože já už jsem tak trochu ze hry, alespoň z té diskotékové...


Od: Bregalad - 18.8.2004 - 16:54

:-)
Ahoj,

koukám dáma chodí na diskošky lovit pány ?

Zavolej a jeden tě pozve na kafe - někdy - třeba do kafárno čajovny Souterain - u ípáku bysme mohli zase po čase zajít. :-)


Od: Bára - 18.8.2004 - 19:05

Vítej v dnešním světě.I když tak černobílé to není.


Od: Standa - 18.8.2004 - 23:21

Jiné hodnoty
Za to můžou Američani(ky) , kteří odnaučili kluky lovit ženy . Když se kluk zamiluje , tak je to považováno za úchylku (harašení) a tak aby se zachovali v mezích zákona , tak jen čekají , až si jich některá všimne . Arabové se jen smějí naší blbosti (je to proti přírodě , jako celá globalizace !!).


Od: CursedSlayer - 23.8.2004 - 17:24

možná to bylo místem...
Možná to bylo těma slečnama...
...možná to je američanama...
...možná to je úplně něčím jiným. Třeba tím, že ti správní, čestní, často pracovití a inteligentní mladíci nevysedávající po těžkém pracovním týdnu u počítačů a po barových pultech, ale lítají jako šílenci po lesích na čertvém vzduchu a plní si mozek adrenalinem při hraní AirSoftu, protože tohle zase baví je.


Od: Kamila - 24.8.2004 - 9:47

Asi takhle, jako člověk, který prožil kus svého života na vesnici i maloměstě se musím zastat dnešních mladých venkovských a maloměstkých hochů, protože tohle bylo na maloměstkých a vesnických zábavách vždycky, kluci se tam většinou chodily jen ožrat a nikoli tancovat, nebo se seznamovat. Jejich nejoblíběnější zábávou byla soutěž o to, kdo vypije víc piv a pak se druhý den před sebou vytahovali, kdo byl včera víc ožralej.


Od: mazda - 24.8.2004 - 16:27

konvence
Nu, přečetl jsem si tento váš článek a přečetl jsem si i článek "Podléháme ve vztazích konvencím?" v němž dosti brojíte proti lidem jež se nedokázali od nich oprostit (od konvencí). Nu, ale zde se ukazuje další konvence, a to sice, že "lovit" má kluk, ne holka... A následně si stěžujete, že se mladé dámy nemají kde seznamit, resp. jak. To je to tak těžké někoho z těch hochů oslovit, pozvat na drink... Pokud slečny něco chtějí, tak ať se snaží, ne? Toto, je nejhorší z těch konvencí, jež jste ve výše zmíněném článku uvedla (pravda, tato tam nebyla). Zkuste se tedy nad tímto zamyslet, a vyplodit na toto téma například nějáký článek. Vězte, že to bude jen ku prospěchu věci...


Od: esusek - 25.8.2004 - 10:14

hahaha
mila slecno nebo pani.... sem vesnickej buran...
uz na disco nechodim opravdu jen vyjimecne... od svych 17 jsem navstevoval disco pravidelne a nebyl problem se seznamit a pozvat divku na drink ale posledni dobou je to tim ze muzi nelezou za zenskymi protoze jak mile zjistite ze nema muzsky protejsek venku pred dizou BMW nebo Medaka a v kapse nekolik tisicu aby ste si mohly nakoupit serepeticky na ksicht a udelaly ze sebe umele panenky, spousty drahych hadru ktere si vemete jednou za rok......
proste naroky zen se zvedly a ne kazdeho porad bavi delat zenskejm blbce!!!
ja vim ja vim ale vy vsechny vlastne hledate lasku a uprimnost vam nejde o prachy a vo zivotni styl ala milionarska ctvrt !!!
Ono dneska seznameni na netu je vcelku bezna vec a vetsinou chatuje sposty zen a na vic v takovych mistnostech jako sou "hledam finance zajisteneho muze" ja 20 let on 30- 99 !!!


Od: Kamila - 25.8.2004 - 11:00

esusek. No to máš pravdu, že dneska je to o penězích, ale tenhle trend k nám dorazil z USA, kde kluk, kterej nemůže holce nabídnout finanční zajištění si u Američanek ani neškrtne. Jenomže tam je to o tom, že zajistit finančně ženskou je mužská prestiž, takže svym způsobem si to ty chlapi naučili ženský sami. U nás chlap, po kterým chce ženská prachy, má pocit, že jí dělí vola, v USA se chlap vytahuje tím, co všechno může ženský koupit. Já osobně to považuju za blbost tenhle finanční trend, protože to deformuje vztahy. Navíc to odporuje i emancipaci, když se ženský chtěj uživit samy, proč to vyžadujou po chlapech, že jo?


Od: esusek - 6.10.2004 - 19:13

Kamila
chytra si to zena !!!
no akorat ze v americe je tosku jina ekonomika nez u nas a vice moznosti o kterych se nam tu muze jenom zdat...


Od: berushka - 6.5.2005 - 17:36

Jen jako dodatek, asi tolik, že je daleko snazší najít si sponzora než chlapa se kterým stojí za to žít. Když to vezmu opačně je snazší zbalit holku na jenu noc než holku pro život!


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.026 s