Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pro šikovné tlapky

17.12.2013   Veronika Švarcová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pro šikovné tlapkyV čase všech vánočních výzdob a kreativního tvoření, více tíhneme ke všemu krásnému ať v podobě citů, tak i u hmotných věcí. Kdo z vás patří do skupinky "kreativců" a nebo "čaro tvůrců", ten snad rád nakoukne do knih, kde by mohl najít plno inspirací.

Nakladatelství se před Vánocemi předhánějí ve všemožných nabídkách a zajimavých titulech, které by měly hlavně inspirovat a pomoci k vytvoření něčeho krásně nesmyslného. Prosím, to není myšleno jako urážka, i duše každého člověka touží po kráse a ráda zhltne nějakou potěchu srdce umělce.

Naučte se kreslit - Fantasy 2
Socar Mylesová
nakl. Zoner Press,2013


Joan Rowling dnes většině fantasy nadšencům nemusím 
představovat. Harry Potter patří ke klasice asi jako Coca-Cola na jídelním lístku a původ, nebo raději důvod, proč postava vznikla už vysvětlila sama autorka. Finanční situace byla u tehdy Joan matky tak katastrofální, že uvěřila ve svůj sen a schopnost hmotnit příběhy. Dnes patří mezi nejbohatší občany ve Velké  Británii. 

Socar Mylesová, autorka fantasy kreseb, přišla k této "profesi" ze stejných důvodů. Při hledání čehokoliv, co by jí uživilo lépe, než to, čemu se doposud věnovala, ji přivedlo mezi fantasy umělce na volné noze. A protože od talentu bývá kousek k něčemu mimořádnému, začalo vznikat něco, co lze jen těžko slovy popsat.
Její schopnosti se propojily s fantazií a Socar nechala vzniknout úžasným bytostem.
Kniha, kterou sestavila má přivést jí podobné k tomu, aby uvěřili ve vlastní možnosti a s pomocí autorky si osvojili několik technik, které se při fantasy kresbě používají. 

Zábavné cvičení a výuka krok za krokem čtenáře postupně provádějí všemi fázemi tvorby: vytvoření představy, práce s předlohami, výběr a nákup vhodných materiálů atd.

Příjemné na knize je to, že vše je vám servírováno přehledně se spoustou ilustrací a názornými ukázkami. Velice podařená kniha pro všechny, kdo rádi kreslí, sní a tvoří.


 

Kuchařka pod párou
Miroslava Kuntzmannová
Jota, 2013


Všem šikovným kuchtíkům zazáří nad touto knihou oči. Přiznám se, že má záliba v knihách podobných je jindy na bodech mrazu. Uvařím, usmažím, upeču, ale nikdo ať po mně prosím nechce listování v kuchařkách.
U této knihy nastala však změna. V rodině zavládlo hrobové ticho, když já, kuchařský neznaboh, listoval a četl recepty.

Dámy, ženy (ale i vy, šikovní mužští jedinci), ta kniha má něco "do sebe". S naprostou lehkostí popisuje recepty s běžnými potravinami, což dneska také není nic samozřejmého. Jen si vzpomeňte na všechny thajské, africké, italské a bůh ví jaké kuchařky. Kdy je tím pověstným oříškem už jen to, sehnat všechny potřebné suroviny k vaření. 
U prvního receptu jsem stále ještě nevěřila, že se autorka drží pouze běžných potravin, ale zbytek knihy mě přesvědčil o tom, jak příjemná jídla lze vykouzlit poskládáním jen několika surovin.

Pokud mě má kniha něco naučit, jsem vděčná za přehlednost a určitou jednoduchost. Když se ztrácím, většinou čtení vzdám. Tuto kuchařku jsem nevzdala. Velmi povedéná útlounká knížka najde místo v mnoha kuchyních. Však je známo, že láska prochází žaludkem.

Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření. Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy. Na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování.

 




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0299 s