Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


ČT se na jaře rozjede: přes 60 dílů nových seriálů a 100 dokumentů

31.12.2013   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

ČT se na jaře rozjede: přes 60 dílů nových seriálů a 100 dokumentůUž v lednu ovládnou obrazovky České televize původní seriály, premiérové filmy a exkluzivní dokumenty. Diváky Jedničky čeká 61 dílů pěti nových seriálů, diváci Dvojky uvidí víc než stovku dílů premiérových dokumentů. Ty se objeví i na ČT art, kulturní kanál však posiluje zejména v oblasti filmu a hudby. Déčko přinese první český dětský sitcom.

"Na jaře se v ČT naplno projeví výsledky práce tvůrčích producentských skupin, jejichž vznikem jsme před více než dvěma lety rozhýbali přístup České televize k původní tvorbě. Představíme tak například pět nových seriálů, které v podstatě představují i pět různých žánrů od dobové První republiky přes moderně natáčené detektivky až po výjimečný sitcom Dejvického divadla Čtvrtá hvězda,“ uvádí program generální ředitel České televize Petr Dvořák.
 
Druhé řady se na ČT1 dočká i oceňovaný Cirkus Bukowsky. Detektivní žánr, avšak ze zcela jiného úhlu, z pohledu vyšetřovatelů reálných případů, se objeví i v seriálu Případy 1. oddělení natočeného podle skutečných událostí. V žánru krimi se nese i seriál Clona s Kryštofem Hádkem.
 
Dalším vrcholem současné tvorby České televize jsou nedělní dramatiky. Česká televize mezi nimi uvede cyklus &Skoda lásky nebo film napsaný na motivy povídky Tomáše Töpfera  Poslední cyklista, který se vrací do období druhé světové války. Období totality se na obrazovku vrátí pohledem bývalých muklů ve filmu Piknik z dílny Hynka Bočana a Jiřího Stránského.
 
 „Jarní vysílání České televize ještě hlouběji profiluje jednotlivé kanály. Se vznikem ČT art a ČT :D se nám totiž otevřely široké možnosti uchopit programy jinak a přizpůsobit je různým typům diváckých chutí. ČT1 tak posiluje svoji roli rodinné televize, zatímco ČT2 dává obrovský prostor původním a skutečně kvalitním dokumentům a filmům,“vysvětluje ředitel programu České televize Milan Fridrich.
 
Jeden den v týdnu tak ČT2 vyhradí českému dokumentu. „V rámci tohoto okna budeme vysílat i skvělé docusoapy, například pokračování oblíbeného cyklu Čtyři v tom nebo cyklus o tom, jak to vypadá, když rodičovské ambice převýší talent dětí, Pot, slzy a naděje,“ doplňuje Milan Fridrich. Novým formátem na ČT2 pak bude parodie na televizní soutěže Boj o koláč s pěticí českých komediálních herců.
 
Programové novinky si pro své diváky přichystaly také dva nejmladší kanály České televize. ČT art uvede několik nových projektů v oblasti hudby, kterými se připojí k oslavám Roku hudby. Větší prostor dá artovému filmu a představí novou kritickou talkshow Jasná řeč Josefa Chuchmy. Déčko potěší děti český sitcomem Mazalové, magazínem Faktor U nebo zábavnou show Já budu Einsteinem!
 
 
 
Alžběta Plívová, tisková mluvčí ČT


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.033 s