Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Chcete být in? Pak vám nesmí chybět tyto plavky!

19.03.2014   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Chcete být in? Pak vám nesmí chybět tyto plavky!Na 3D tiskárny jsme si už zvykli. Je to přeci technika. 3D ovšem fušuje i do gastronomie, bude i 3D jídlo. Co ale oblečení? To už je. Tuto sezonu pofrčí 3D plavky.

První českou kolekci plavek vyrobenou pomocí 3D tiskárny představila značka Marko.in; v lechtivých modelech se na ledě Tipsport arény předvedly české Miss.
Velkolepá show provázela páteční módní přehlídku značky Marko.in, která představila veřejnosti 3D modely plavek vzniklé za pomoci 3D tiskárny. Poprvé v české módní historii se objevily plastické modely inspirované pravou divočinou, která z nich doslova vystupovala. Mladý návrhář Marko Lopatič se pustil do projektu, který jednoznačně dělá z módy umění, využívá nejmodernější výrobní postupy a symbolizuje hravou radost z oblečení. Ve spolupráci se studiem 3D gang a předními českými kráskami ukázal nový směr vývoje českého módního průmyslu.


 
Netradiční atmosféra hokejového zápasu Play Off HC Lev Praha posloužila Marko Lopatičovi jako kulisa pro představení jeho první kolekce dámských plavek. Historicky druhá módní show na ledě pražského hokejového Lva proběhla v pátek 7. Března za vítězství domácích 4:3. Odměnu fanouškům i samotným hokejistům byla následující půlhodina, ve které se na červeném koberci předvedly ve velmi sexy modelech Kristýna Rabštejnková, Eliška Bučková, Katka Votavová, Lucie Smatanová či Jana Doleželová. Jejich těla se díky 3D plavkám proměnila například v otevřenou tlamu lva s ostrými tesáky nebo v motílí vílu, které to nejnutnější zakrývají jen pestrobarevná křídla. Sexy postavy krásných dívek podtrhly vysoké luxusní podpatky, které k českým Misskám zapůjčila česká značka obivu DAPI.


 
3D vize Marko Lopatiče
„Technologie 3D tisku je používána na kdeco, ale oblečení se s ní u nás ještě nikdy nedělalo. To byl samozřejmě impulz právě pro mě a při seznámení se se schopnostmi 3D gangu jsem prostě věděl, že to půjde,“ vysvětlil Marko Lopatič proč se pustil do experimentální tvorby. „Móda je pro mě business, který mě živý, ale také zábava, které není nikdy dost. Tato kolekce pro mě byla výzvou a zábavou, věřím, že přinesla mnoho zábavy i všem, kdo jí viděli, vyráběli či oblékli,“ vysvětlil Marko své pohnutky pro tuto tvorbu. „Jde o zpestření mé práce a „výzkum“, či hledání nových cest, jak dělat, či dotvářet módní byznys. Myslím, že každý, kdo dostane takovou možnost ji rád využije. Mě se to poštěstilo a to díky spolupráci s 3D Gangem. Ostatně do budoucna máme v plánu i již ozkoušené využití 3D tisku a to na speciální edice bot pro jejich českého výrobce DAPI.“ dodal Marko. Současně připravuje i zcela standardní kolekci vytvářenou z látek a zpracovávanou v krejčovské dílně.


 
Tato kolekce je pilotním projektem a do běžného prodeje v tuto chvíli nepůjde. Značka Marko.in ovšem připravuje její pro Česko více nositelnou variant, kde půjde o tisk na materiály ve stejných vzorech, jako jsme mohli vidět 3D modely. „3D plavky smozřjemě k dostání jsou, po osobní domluvě necháme zákaznici nascanovat a vytvoříme jí vlastní model doslova na tělo. Vedle funkce plavek se na mé modely dá pohlížet jako na originální sexy kostýmy, s kterými může nositelka sklízet úspěchy i v čistě intimním soukromí,“ dodal s úsmevěm mladý tvůrce.
 
Partnery přehlídka 3D plavek značky Marko.in byli česká značka obuvi DAPI, 3D studio a tiskárna pod názvem 3D Gang, na břehu Vltavy situovaný a luxusní Normans Fitness, oční optika a síť butiků se značkovými brýlemi Grand Optical, exkluzivní půjčovna vozů Mini a to MiniPoint, stejně jako elektroinstalační společnost PAM, nebo Aiffel Records, či All Television.

Fotograf Marko.in: Lukáš David


O Marko.in
Marko Lopatič, designér a stylista sarajevského původu tvořící pod značkou Marko.in, se výrazně prosazuje na poli módy od roku 2011. Loni byl k vidění mimo jiné v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu. Zde dostal příležitost uspořádat vlastní módní přehlídku a ukázat, co opravdu umí. Za sebou má tři kolekce dámských šatů WILD, SOUL a Dualita, s kterými sklidil úspěch na celkem neuvěřitelných čtrnácti módníchpřehlídkách v minulém roce.

Zdroj: Eva Čerešňáková
 


 


 


 


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0374 s