Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zámek Loučeň rozezní cinkot zbraní, kouzlo dvorních dam vyrazí návštěvníkům dech

02.05.2014   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zámek Loučeň rozezní cinkot zbraní, kouzlo dvorních dam vyrazí návštěvníkům dechOdvážní muži, lesklé kordy, barevné uniformy, to je vzrušující podívaná, které neodolají dámy ani pánové. Společně s knížecím párem, Hugem Maxmiliánem Thurn-Taxisem a jeho chotí Almérií Belcredi, se na Loučeni v sobotu 3. května 2014 návštěvníci vypraví o dvě století zpátky. První májová sobota se zde tradičně odehraje v duchu velké kostýmované slavnosti, letos s názvem „HRA NA BAROKO“.

„Všichni za jednoho, jeden za všechny!“ To zná přece každé malé dítě a první květnovou sobotu to může na Loučeni zažít každý“, uvádí Kateřina &Srámková, jednatelka zámku Loučeň.

 „Svěží májové povětří a rozkvetlý zámecký park jsou již tradičně kulisou pro výpravné kostýmové slavnosti, které pro naše návštěvníky v tomto  čase pořádáme. „Hrou na baroko“ zahajujeme letošní návrat k romantickým hrdinům, kterými se bavili lidé před 150 lety a jejichž inspirace je aktuální i dnes“, dodává Kateřina &Srámková.
 
Historické romány Alexandra Dumase v polovině 19. století, v době, kdy právě knížecí pár na Loučeni žil, dychtivě četli příslušníci všech společenských vrstev a nejen děti si hrály na hrdiny z těchto románů. Tři mušketýři byli ikonou 
a fenoménem stejně jako je tomu dnes u Harryho Pottera. Není divu, že si zámecké panstvo uspořádá slavnost, při které se vše bude točit kolem mušketýrů, zbraní a krásných dam.
 
Hlavní organizátorkou této romantické slavnosti je paní domu, kněžna Almérie, která  tuto velkolepou podívanou přichystala pro potěšení svých aristokratických  přátel. K takové nádherné slavnosti podle ní patří zejména :
 
DOBOVÉ CEREMONIE: Dvorní zámecký ceremoniář přivítá oblíbené hrdiny z románu Alexandra Dumase a také řadu dalších hostů.
 
SOUBOJE:  Boj na kordy, při kterém se tají dech, předvedou nejlepší šermíři v této zemi, členové skupiny Merlet. Jako jeden z nich se představí i mistr popravčí ve službách kardinála a zasvěceně pohovoří o tajemstvích svého řemesla.

TURNAJ V  &SERMU: Soutěž, do které se mohou zapojit i návštěvníci, pokud si zapůjčí od mušketýrů bezpečnostní pomůcky.
 
DOBOVÉ TANCE : Barokní tance zámeckých tanečníků, kteří rádi svému tanečnímu umění ve své „&Skole tance“ zájemce naučí.
 
HISTORICKÁ MÓDNÍ PŘEHLÍDKA:  Aby se ani pozvané dámy nenudily, přichystala pro ně hostitelka vskutku exkluzivní podívanou, módní přehlídku, ve které budou představeny společenské róby od 11. století až po biedermeier.

STŘEDOVĚKÁ ETIKETA:  Aneb slasti a strasti výchovy šlechtického synka
a urozené dcerušky. Návštěvníci se dozvědí něco o dvorní etiketě, co si určitě nesmí služebnictvo dovolit ke svým pánům a naopak, co si páni nemohou dovolit ke svému služebnictvu.


STŘEDOVĚKÁ LEGRACE:  Po celý den zábavu obstará dvorní šašek  a možná se uvolí i dvorní kartářka, která zde bývá exkluzivně pro hraběnčiny urozené hosty. Zatím se všechny její předpovědi vyplnily!
 
 
Podrobný harmonogram všech akcí zámku Loučeň na http://www.zamekloucen.cz/


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0225 s