Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Naučte se čelit kybernetickým hrozbám

24.05.2014   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Naučte se čelit kybernetickým hrozbámSpolečnost Cisco rozšiřuje nabídku programu Cisco Networking Academy o kurz Úvod do kybernetické bezpečnosti. V rámci tohoto kurzu získají absolventi během 20 hodin základní znalosti o rizicích virtuálního světa, typech útoků a metodách obrany. Nedávno publikovaný výzkum Centra pro strategii a mezinárodní studia odhadl, že kybernetické útoky připraví celosvětovou ekonomiku ročně o 500 miliard amerických dolarů*

I proto podle studie Forrester Research předpokládá 80 procent firem, že bude zaměstnávat specialistu na kybernetickou bezpečnost**.

„Internet, on-line služby a takřka neustále připojení k síti jsou běžnou součástí našeho každodenního života. Kybernetická bezpečnost už proto není tématem, které se týká jen úzké skupiny IT specialistů,“ říká Karol Kniewald, Area Academy Manager pro regiony CEE a CIS, a dodává: „Alespoň základní povědomí o metodách obrany proti kybernetickým útokům se stává naprosto běžnou součástí vzdělání každého, komu záleží na vlastním bezpečí. Kurz Úvod do kybernetické bezpečnosti poskytne absolventům minimální základy, které budou ve své další profesní praxi potřebovat.“
 
Kurz probíhá on-line v anglickém jazyce a mohou jej absolvovat všichni stávající studenti programu Cisco Networking Academy. Pro studenty se ale může stát základem k další kariéře, protože nabídka kurzů se bude postupně rozšiřovat, budou si tak moci své znalosti zvyšovat a nakonec se stát specialisty na počítačovou bezpečnost, po nichž je na trhu práce velká poptávka.
 
Celý kurz je rozdělen do osmi bloků a jeho mottem je: „Mysli jako hacker, braň se jako ninja.“ Absolventi programu se budou orientovat v základních pojmech souvisejících s kybernetickou bezpečností, naučí se odlišovat jednotlivé typy útoků, a dozvědí se, jak se proti nim bránit. Seznámí se s bezpečnostními řešeními Cisco, ale také se dozví o tom, jak vystavět obranu proti útoku a jak se bude podle odhadů boj s kybernetickými útoky vyvíjet do budoucna.
 
Speciální blok bude věnován problematice kybernetických útoků v nejcitlivějších oblastech – finančnictví, telekomunikacích a zdravotnictví. Účastníci získají přehled o různých typech útoků, zvláštní pozornost bude věnována problematice zabezpečení internetového bankovnictví, a samozřejmě také různým rizikům při využívání telekomunikačních služeb.
 
Více informací o celém programu Cisco Networking Academy, i o možnostech přihlášení se do studia, získáte na adrese www.netacad.cz.



 
* Výzkum Center for Strategic and International Studies (CSIS) z června 2013
** Výzkum Forrester Research pro Cisco Systems (http://www.cisco.com/web/learning/le31/le46/cln/cln-images/cisco-concentrations/English_The_Value_of_Cisco_Certifications.pdf)

Zdroj: Jan Lodl / Madison Public Affairs s.r.o.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0406 s