Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Divadlo se rozloučí na náměstí se sezonou muzikálem

24.06.2014   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Divadlo se rozloučí na náměstí se sezonou muzikálem Náměstí Míru ve Zlíně se v pátek 27. června v 18 hodin promění v prosluněnou Krétu. Zlínští divadelníci se tam budou stejně jako každý rok loučit se sezonou. Tentokrát zvou na koncertní verzi světového muzikálu Řek Zorba o nekonečné chuti žít a milovat. Představí se v ní Dušan Sitek, Jana Tomečková, Gustav Řezníček, Hana Tomáš Briešťanská, Marek Příkazký a jako speciální host vystoupí zpěvačka Zuzana Sapárová. Vstup je zdarma.

"Koncertní verze je na rozdíl od té, kterou hrajeme s celým souborem ve Velkém sále, soustředěná na hlavní postavy, čímž se příběh dostává do intimnější roviny. A protože jedeme téměř bez výpravy, tak podoba Kréty závisí pouze na fantazii diváků," vysvětlila umělecká šéfka a režisérka Zorby Hana Mikolášková s tím, že zazní jedenáct slavných písní a chybět nebude ani legendární Zorbův tanec.

Na představení se těší i představitel hlavní role Dušan Sitek, který byl ve zlínském angažmá 25 sezon a nyní působí v Praze. „Zlínské divadlo si svých diváků vždy vážilo a na konci každé sezóny se je snažilo odměnit bonusem, který by vyjadřoval poděkování všem, kteří večer co večer zaplňovali to neskutečně velké zlínské hlediště. Bude to i moje poslední představení v této náročné sezóně a jsem rád, že se budu moci i já rozloučit s mým milovaným zlínským publikem. A protože se nad Řekem Zorbou definitivně zavře opona již v září, budeme si toto předposlední představení náležitě užívat,“ řekl.

Zorba je prostý venkovan, člověk volný jako pták a všechno co prožívá, prožívá naplno - lásku, smrt, přátelství, štěstí i nepřízeň osudu. Chce žít a dokázal by pro život i zemřít.

Příběh napsal řecký spisovatel Nikos Kazantzakis a román, který vyšel v roce 1946, si brzy získal oblibu na celém světě. Do muzikálové podoby ho převedli John Kander, Joseph Stein a Fred Ebb. Premiéra se konala na Brodawayi v listopadu 1968.


V Městském divadle Zlín měl premiéru v prosinci 2012 a hraje v něm téměř celý zlínský soubor. Diváky si natolik získal, že ho zvolili nejlepší inscenací sezony. Derniéra je naplánovaná na 27. září a bude mimořádná – diváci v ní uvidí oba Zorby a obě Bubulíny (Dušana Sitka i Zdeňka Junáka a Helenu Čermákovou i Janu Tomečkovou), kteří se doposud vždy alternovali. Vstupenky na ni už jsou v prodeji.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0505 s