Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Únětické přechváleno

07.08.2014   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Únětické přechválenoPivovar v Úněticích, který se nachází zhruba pět kilometrů od hojně navštěvovaných Roztok, je podnikem, jehož sláva se hvězd dotýkala. Řada foodblogerů o něm nadšeně referovala a určitě nalákala mnoho dalších zájemců o nevšední gastronomické zážitky. Já po své návštěvě však toto nadšení rozhodně sdílet, ani šířit nemohu.

   Už ten vstup se příliš nevydařil, budovu viditelnou od silnice „zdobí“ ošklivé lešení a samotná zahrádka není vzhledově vůbec ničím výjimečná. Tvoří ji řady dřevěných lavic a stolů, dlužno podotknout, převážně obsazených dychtivými strávníky, mezi nimiž kmitá několik číšníků a servírek.
           
                                         Chaotická obsluha

   Na stole nacházíme lístek s víkendovou nabídkou, v našem případě tři druhy řízků doplněný o pár položek ze stálého menu. Dojem, který při porozhlédnutí člověk získá, je chaos, který vládne bohužel i personálu a projevuje se v hostův neprospěch. Po objednávce druhého nealkoholického pšeničného piva dorazí nealko klasické, malé pivo se naopak nedostaví nikdy. Máme ústa, můžeme se ozvat, a proto jsme se ozvali. S omluvou došlo k nápravě, ale na jedno posezení se podle mého soudu vyskytlo až příliš mnoho omylů.

   Výjimečnost nabídky přitom tkví právě v tom, že nabízí spojení chmelového moku vlastní provenience a poctivých pokrmů. A zrovna toto spojení dost drhne.

  Lákadlo v podobě místního piva jsem samozřejmě nakonec otestovala. Není zlé, ale určitě se sem kvůli němu nehodlám vracet, k čemuž mě nedonutí ani jídlo. To totiž vyloženě zklamalo.

                                           Ať žije supermarket

  Konfitovaná kachna s noky a zelím ležela na pekáči příliš dlouho, tudíž vypadala jako by se slunila na Sahaře. Noky zřejmě viděly brambory naposledy v továrně, která je vyprodukovala, a troška zelí se smutně krčila pod nimi. Dalo se to sníst, ale žádné oslnění ve stylu domácí kuchyně se nekonalo. Stejně tak hovězí pupek nedosahoval ani proklamované gramáže, ani kvality, kterou by zkušený jedlík očekával. Maso se opékalo určitě intenzivněji, než by si zasloužilo.
Do třetice všeho dobrého a zlého přistál mezi nás řízek s fazolovým salátem, tedy doslovná sázka na jistotu. Řízek byl opět poněkud vysušenější a salát odkazoval na sáčkovou zeleninu v příslušných pultech supermarketů. Chuť by mohl mít určitě vyladěnější, vrazit do něj červenou cibuli a majonézu zvládne i žák třetí třídy základní školy.

    Po tomto rozpačitém úvodu jsme se rozhodli, že dáme restauraci ještě poslední šanci a odhodlali jsme se k objednávce lívanečků s pivním tvarohem a borůvkovou zavařeninou. Ač ony placičky z těsta vypadaly lákavě, uvnitř byly naprosto syrové a nepoživatelné. Přitom jejich mléčno-ovocná příloha chutnala skvěle, škoda.

   Co k tomu dál dodávat, raději nic. Chtělo by se mi však prohlásit na účet podniku spolu se Shakespearem - mnoho povyku pro nic.


Foto: M. &Santrochová


Přečtěte si také: Grobiánské hody u Kokořína



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Ivoš65 - 10.8.2014 - 19:49

Proto nikdy nechodím do žádného minipivovarů, kvalita bývá většinou pochybná a pivo nestojí za nic. Ať žijí poctivé pivovary!


Od: Martina Bittnerová - 11.8.2014 - 19:18

Ivoš65
Tak já mám i dobré zkušenosti z malých pivovarů, ale tahle návštěva se prostě nepovedla. Je to vždycky jen o lidech a o jejich přístupu, jako všechno:-)


Od: Veronika Švarcová - 12.8.2014 - 21:25

Vyjádření majitele pivovaru k článku

Dobrý den, rád bych se vyjádřil o Vašem článku o Únětickém pivovaru. Bohužel se domnívám, že zde nedošlo k pochopení našeho záměru obnovení výroby piva v Úněticích. Díky komunistickému režimu objekt bývalého pivovaru do roku 2010 sloužil jako skladiště v dosti devastovaném stavu. Naším záměrem je navrácení původního záměru a využití budovy. Bohužel Vše nelze najednou a stavební opravy se realizují postupně. Domnívám se, že i většina návštěvníků to pochopí. Z tohoto pohledu nám článek nepřijde zcela objektivní.

Přeji hodně úspěchů.

S pozdravem

Štěpán Tkadlec
Ředitel pivovaru
Únětický pivovar a.s.


Od: Martina Bittnerová - 13.8.2014 - 9:23

Chci se vyjádřit ještě k prohlášení pana ředitele. Nevím, co je neobjektivního na tom, že konstatuji, že budovu zdobí lešení a není to hezké. To je prostě fakt. Text byl však o něčem jiném a to, že nefungoval příliš optimálně servis, tedy obsluha, a jídlo nebylo odpovídající kvality. To je přesně to, proč chodíme do restaurací, abychom byli dobře obslouženi a dobře se najedli.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0372 s