Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Wendy Higgins: Svůdné zlo

14.11.2014   Martina Kastlová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Wendy Higgins: Svůdné zloAnna byla vždycky jiná. Žije s adoptivní matkou, penězi moc neoplývá a její jediný kamarád je chlapec jménem Jay. Když Annu přesvědčí, aby s ním šla na koncert jeho oblíbené skupiny, Annin život se obrátí vzhůru nohama.  Potká nádherného Kaidana, který v ní vidí to, co jiní nedokážou. Nastává důležitá otázka: Je stejný jako ona? Vidí, slyší a vnímá věci kolem sebe stejně?

Kaidan postupně Anně vysvětluje, že svět není takový, za jaký ho dosud měla, a že biblické příběhy jsou přeci jen trochu pravdivé. Anna i Kaidan jsou Nefilové, potomci padlých andělů a jejich prací v lidském světě je šíření sedmi smrtelných hříchů. Anna postupně přichází na to, proč je jiná a hlavně pochopí, kdo přesně je muž, kterého si pamatuje už od chvil, kdy začala vnímat svět kolem sebe.
 
"Byla bych hloupá, kdybych předpokládala, že se přestane věnovat své "práci" jen proto, že je se mnou.
Ulevilo se mi, že už je zpátky. Kaidan si povzdychl. Po chvíli už mi bylo jasné, že nic dalšího neřekne. Napětí se vytratilo.
Celou noc jsem se převalovala a házela sebou, přehrávala si snad tisíckrát svůj první blažený polibek."
str.135
Autorka Wengy Higgins sepsala pozoruhodné dílo pro mladé, které si zamilovalo celý svět, a dala tím najevo, že bakalářský titul z tvůrčího psaní získala zaslouženě. Příběh o zakázané lásce dvou mladých lidí, kde ovšem také mají hlavní úlohu dospělé osoby a nebeské téma.
 
Hlavní protagonistka Anna je na svůj věk vyspělá a její střídmé chování se během čtení pořádně vysvětlí. Na její mladičký věk si toho celkem dost zažila a postupně se u ní vyvíjejí další a další schopnosti. Když už ví, co v sobě ukrývá a z jakého důvodu, je zábavné pozorovat, jak se s tím citlivá a cudná Anna pere.
 
Naopak o něco starší kluk jménem Kaidan, je synem démona jednoho pro Annu z nejděsivějších hříchů. Jeho otce se bojí, ba co hůř, děsí se představy, jak Kaidan svou „práci“ vykonává. Postavu Kaidana si jistě všichni čtenáři oblíbí, jelikož je krásný, statný a pro vtip nejde daleko. Ba co víc, Kaidan s Annou si mezi sebou začínají projevovat city a zakázaná láska je vždycky příjemné zpestření celého příběhu.
 
Titul Svůdné zlo se pyšní nejen krásnou obálkou, ale čtivě napsaným dějem bez hluchých míst, takže čtenář nemá problém se do čtení vložit a s Annou prožívá každý okamžik, který se v příběhu vyvíjí. Nechává nám skrze Annino vyprávění nahlédnout do krutosti dnešního světa a hříchy, které každodenně děláme, ukazuje v tom nejhorším slova smyslu.
 
Příběh v sobě ukrývá zajímavé popisky duší, démonů i andělů. Získáme autorčin přehled nápadu o odchodu z našeho světa, poznáme pravidla, kterými se musí řídit Nefilové, andělé a dokonce i démoni. V knižním světě je andělské téma celkem rozšířené, přesto Wengy Higgins přišla s něčím novým a neotřelým. Sedm smrtelných hříchů šířených mladistvými a jejich pocity při vykonávaní svého „povolání“ je ojedinělé a o to víc láká k přečtení.

Pokud Svůdné zlo shrneme, jedná se o milostný příběh pro mladé, kde nechybí zlý sexy boy, cudná dívka a rodiče, kteří jejich lásce nepřejí, společně se světem tam nahoře, dole i uprostřed. V knihkupectví už můžeme zahlédnout druhý díl, kde nám z toho prvního je přislíben opět skvělý zážitek, milostný trojúhelník a boj o život, jak se patří.
 
Autorku Wendy Higgins společně s její knihou Svůdné zlo si oblíbila řada náctiletých lidí a věřím, že stále má tato kniha budoucnost. Protože kdo by odolal čtivosti, lásce a svůdným myšlenkám.

Svůdné zlo
Svůdné zlo 1
Wendy Higgins
CooBoo/2014
416 stran





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0288 s