Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Živly nad městy

12.01.2015   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Živly nad městyPrvní letošní výstava v Galerii Vernon uvádí osobité multispektrální představení s názvem „Živly nad městy“. Spojující linii tvorby umělkyň Laury Delgado, Lindy Čihařové a Petry Gupta Valentové tvoří příroda a prostředí k životu. Každá z nich k tématu přistupuje ze svého úhlu pohledu a s pomocí vlastních metod – spontánně i vědecky, tradičně i moderně, komplexně i z mikroskopické blízkosti. Výstava představí kresby, malby, videa či dřevotisky na hedvábí.
 

Laura Delgado (1981)SPORÁ
Ve svém abstraktním videu se Delgado pomocí vizuální manipulace snaží přiblížit vnitřní rostlinné procesy a struktury – fotosyntézu, molekuly, strukturu chlorofylu a podobné – na základě jejich vnějšího vzhledu. Využívá soustav zrcadel a skel, aby ze stínů skutečných rostlin transformovala vnější, reálné rostliny v abstraktní obrazy, jejichž výsledná choreografie je inspirovaná fraktálními strukturami. Delgado pochází z kolumbijské Bogoty, ale od studií pražské FAMU žije a tvoří v Praze.
 
Linda Čihařová (1982)Žijící Živly
Série 13 akvarelových maleb na plátně vznikla Čihařové oblíbenou metodou spočívající ve víceméně nahodilých skvrnách, v nichž poté umělkyně dohledává smysl a ducha. Poskytuje jí to možnost svobodně objevovat příběhy svého podvědomí, aniž by ho vyplašila. Její tvorba má široké rozpětí, kombinuje nová média s klasickými, jednotícím prvkem a hlavním inspiračním zdrojem nicméně zůstává krajina a vzájemné vazby s jejími obyvateli. 
 
Petra Gupta Valentová (1974)Deště Bombaje
Kresby a dřevotisky na hedvábí tvoří deníkové záznamy z několika posledních let cestování mezi Prahou, Indií a New Yorkem, kde umělkyně střídavě žije. Perokresby vycházejí z „tetování“ henou, „razítkované“ vzory na hedvábí z klasické metody dřevotisku, typické pro město Jaipur v Radžasthánu, Indii. Hedvábné obrazy kombinují tradiční radžasthánské vzory v barvě se vzory autorskými, které jsou provedeny v černé linii. Valentová proti sobě staví tradiční způsob tisku a jakýsi ne zcela konkrétní osobní příběh zpracovaný formou volně vycházející z komiksu. Rozměry hedvábí odpovídají klasickému sárí. Tisky byly realizovány s pomocí Artinn Jaipur a paní Deveny Singh.
 
Vernisáž se koná ve čtvrtek 15. ledna 2015 v 18h za přítomnosti všech tří umělkyň v Galerii Vernon na Janáčkově nábřeží 21, Praha 5.
 
O Galerii Vernon
Galerie byla založena v roce 2001 Monikou Burian Jourdan. Od začátku má Vernon jasný cíl: podporovat kvalitní současné umění a představovat ho veřejnosti. Stavět světové a české umění vedle sebe jako rovnocenné partnery a hledat spojení mezi umělci, kteří se nemuseli nikdy potkat a přesto je něco spojuje. Galerie je otevřena ve středu, čtvrtek 12 – 19h, pátek 12 – 17h, sobotu 10.30 – 18h. Děkujeme našim sponzorům: De'Longhi, Achour & Hájek a mediálním partnerům: ArtClue, Art Guide East, GoOut, CityBee, Expats.cz, Kulturissimo, protisedi.cz.
 

www.galerievernon.com
www.facebook.com/VernonGalerie
www.vernongallery.tumblr.com
www.pinterest.com/vernongallery


Ikonka: Laura Delgado

Zdroj:  Jitka Hanušová



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1259 s