Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jaké ženy najdeme na internetu II.

12.10.2004   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jaké ženy najdeme na internetu II.Dnešní část seriálu o internetových ženách je věnována poměrně zásadní bytosti jménem smíšek. Smíšek je ten typ ženy a dívky, který si chodí na net odpočinout a nechce se obvykle bavit o vážných věcech. V lepším případě srší kvalitními vtipy, v horším se snaží být vtipnou a zajímavou za každou cenu. Tyto drobné rozdíly mezi těmito ženami nám opět vytváří tři odlišné podkategorie.

Smíšek koketka

Tato dívčina nevyhledává zásadně místnosti, kde převažují ženy nad muži. Všechny její fórky a proslovy přímo míří na mužské pohlaví za účelem vyburcování a zaujmutí vybraného jedince, protože jí je nadmíru jasné, že v konkurenci stovek souputnic se musí něčím odlišovat. Koketka bohužel nedokáže si udělat legraci sama ze sebe, nikdy se záměrně neshazuje, pouze v případě, kdy ví, že tento manévr na dotyčného zabere. Nicméně i na internetu se vyskytují muži s odporem k legraci a zlehčování a u těch koketka narazí. Samozřejmě ale právě takoví jedinci jí dokáží vybudit nejvíc. Naštěstí pro ní, jakmile se objeví muž zabírající na koketčiny pavučiny fórků, dává sbohem zasmušilým chlapcům a předvádí se s šarmem sobě vlastním. Pro koketku je humor prostředkem k seznámení, navazování kontaktů a nejtragičtější verze koketky bývá ta, která si kdysi kdesi přečetla, že muži milují humor a že na internetu by se lidé měli bavit nevázaně. Koketka při vší dobré snaze záhy spoludebátery otráví, neboť právě i na internetu občas někdo chce mluvit o vážnějších záležitostech. Pokud ovšem smíšek koketka zvládne soukromé diskuse na závažná témata, pokud dokáže naslouchat druhým alespoň naoko, stává se z ní druhá podkategorie:

Smíšek kamarádka

Už vstup smíška kamarádky do místnosti je radostný, zásadně zdraví nějakou vtipno-přátelskou hláškou, pomocí níž dá ihned najevo, že si s ní všichni užijí legrace a že navíc všechny v podstatě miluje. Kamarádka ctí humanistické ideály a kromě kopírování vtipů na tzv. „Sklo“ a drobným slovním přestřelkám, při nichž jen dokáže, že není tak chytrá, veselá a milující, jak se zdálo, zvládá si s mnoha lidmi šeptat o jejich problémech. Ovšem bohužel pro ty, co se svěřují, zakončuje vždy diskusi podobně uhozenými výroky jako - A už se nemrač, venku svítí sluníčko - Hlavu vzhůru, vždyť na zítřek hlásí hezké počasí . Což v případě, že se jí zrovna svěřuje někdo se ztrátou blízkého člověka poměrně nezabírá, spíš to popudí a nebo ještě více rozsteskní. Běda jak by ale na tyto optimistické věty něco odsekl, to ho pak kamarádka vyškrtne ze seznamu „milovaných“ a už nikdy s ním nepromluví ani slovo, nebo až po dlouhé pauze, kdy se bude tvářit, že „neměla čas“ s dotyčným komunikovat. Vzhledem k tomu, že nikdo nezvládne milovat každého, nutně kamarádku její drobná póza nutí do jakési falše a neupřímnosti. Přesto patří k lidem, kteří se jako první zvou na srazy, neboť se vždy najde pár nadšenců, co budou tvrdit, že ona tam nesmí chybět, protože je moc fajn holka.


Smíšek tajnůstkářka

Tato nejzvláštnější forma kamarádky si volí velmi neobvyklou přezdívku jako Travička, nebo Black mamba. Zvolená přezdívka ji pak postaví do nové role, přidá jí identitu živočicha, či věci, či člověka, jehož si vybrala a v rámci toho se tak chová. Proto vás bude Travička zásobovat vtipnými historkami o tom, koho čím a kde otrávila, nejčastěji to bude formou jídla a vybraná oběť bude manžel a Black mamba se zas do místností vždy jen zásadně přivlní. Konverzace, kdy lidé přebírají určité šílené a nové role, působí na první pohled zajímavě, leč ohraný trik s kávou od Žida apod. se časem omrzí. Přesto budete-li si s tajnůstkářkou povídat delší dobu, zjistíte, že vlastně o ní nic nevíte mimo pár narážek. Tajnůstkářky používají při konverzaci dvojsmysly, ba dokonce si v nich libují a leckterý muž osiřelý v rozpacích pak netuší, na čem je. Pozvání na rande, k němuž obvykle směřují, alespoň ten dojem máte, protože nač dělat takové divadlo, odmítne, neboť by prozradila svou identitu, která zřejmě nebude natolik úžasná. Smíšek tajnůstkářka může být stejně tak zakomplexovaná brýlatá studentka gymnázia, jako matka od dvou dětí, kterou už domácnost včetně manžela nudí a navíc má pocit, že tam už vše zná a nemá co skrývat. Pro tuto ženu internet nabízí dobrodružství, zmatený a do sítí lapený jinoch se chce většinou dozvědět něco víc o té tajemné, příjemné a vtipné dívce a ona může mlčet. Tajnůstkářka ohrožuje jen na internetu, ve skutečnosti se chová natolik rozumně,že se osobním kontaktům s lidmi z internetu raděj vyhne a asi dobře činí.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: DESODORES - 13.10.2004 - 21:59

ANO DÁ TO PRÁCI ZE SMÍŠKŮ VYDOLOVAT ALESPOˇN NĚCO ........ :O)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0403 s