Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak psát reklamní text

07.03.2015   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak psát reklamní text

Hned dva odborníci, Zdeněk Křížek a Ivan Crha, se zkušenostmi s tvorbou reklamních textů radí ve 4. aktualizovaném a doplněném vydání příručky Jak psát reklamní text. A znovu a znovu upozorňují textaře a copywritery, aby nezapomínali na hlavní a stále opomíjenou zásadu: hlavní roli tu hraje zákazník. Publikaci vydalo nakladatelství Grada Publishing.

Přestože výše zmíněné pravidlo všichni, kdo se o reklamní textařinu zajímá, znají, opravdu se na něj občas ve víru snahy o výsledek zapomíná. Člověk se poměrně snadno dostane do jistého kolotoče vlastních představ o efektivitě, originalitě, vtipu a zaměří se na ně. Jenomže i když všechny tyto prvky má tvůrčí činnosti při vytváření reklamního textu zohlednit, první a nejvýznamnější pořád zůstává hledisko koncového spotřebitele. Neustále je třeba mít to na paměti a rozhodně neškodí si to stále připomínat. Takže i v průběhu čtení knihy Jak psát reklamní text.

Kniha obsahuje jak teorii, tak praktické rady. Teorie se zaměřuje na marketing, charakter a účel reklamního textu, specifika různých typů reklam (např. audiovizuální) a textů, jako jsou reklamní letáky, inzeráty, slogany. Každý druh reklamního textu je něčím výjimečný a klade na textaře trošičku jiné nároky. Autoři upozorňují na tyto odlišnosti a analyzují je.

Praktická stránka knihy spočívá v konkrétních radách, jak si blíže specifikovat zákazníka či pojmenovat cílovou skupinu. Jaké prvky může textař využít k tomu, aby zaujal zákazníka. Jaké podmínky musí splňovat správně vytvořený název. A další obdobná doporučení. Na konci kapitol se nachází také různá cvičení, která podporují praktické vyznění knihy.

Příručka je logicky uspořádaná, přehledná a dostatečně odborná. Hlavní myšlenky jsou rozumně zvýrazněné, takže se v knize snadno orientuje a zároveň se dá i poměrně rychle prolistovat, pokud si chcete projít jen základní body. Domnívám se, že je to velmi dobře zpracovaná pomůcka pro začínající textaře a copywritery, což ostatně dokazuje i samotný fakt, že se jedná již o čtvrté aktualizované vydání. Zájem o literaturu tohoto druhu neustále roste, neboť copywriting se zabydluje již i v naší republice. Zároveň přestože se jedná o vydání již tři roky staré, je poplatné i dnes, neboť umělecké postupy na poli reklamy se zase tak rychle nemění.


Jak psát reklamní text, 4. aktualizované a doplněné vydání

Křížek Zdeněk, Ivan Crha
Grada, 2012
Obrázek obálky: grada.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0422 s