KŘÍŽE HORSKÝCH OSADÓ, rána mého dětství TAJEMSTVÍZázračně splněné přáníDotazníkZpackané lívance
PIANISTA - TV TIP - Hudebník, který přežil holocaustVRÁNA – TV tip – Městem se šíří zloFOTOPOSTŘEHY: Co dělá psa psemVolvo, traktor a kočárekFOTOPOSTŘEHY: Co dělá papouška papouškemOslavujme ženy Mám přání omšeléOdvážný příběh Ester o naději v temných časechKVÍZ: Jste znalci české kultury?Festival TANEC PRAHA 2024Festival světla BLIK BLIK oslaví prameny a českou hudbu25 okouzlujících exotických ptáků, kteří vám vyrazí dech
Nabídka mediálního partnerství
www.ngprague.cz
www.muzeummontanelli.com
www.fenixradio.net
www.egmont.cz
www.divadlotramtarie.cz
www.divadloviola.cz
www.paseka.cz
www.dokoran.cz
www.metafora.cz
www.atlantis-brno.cz
www.fragment.cz
www.argo.cz
www.audioteka.cz
www.druhemesto.cz
www.pozitivni-noviny.cz
www.ivysehrad.cz
www.libri.cz
www.bezruci.cz
www.divadlodisk.cz
www.divadloaha.cz
www.zizkovskedivadlo-jc.cz
www.patart.cz
divadlo.zlin.cz
www.albatros.cz
www.academia.cz
www.comicscentrum.cz
www.nakladatelstvicas.cz
www.zooplzen.cz
www.vosp.cz
www.balet-praha.cz
www.jota.cz
www.advaita.cz
Že nemá román pro ženy s přípravou pokrmů nic společného? Možná by neměl, kdyby se v nové knize "Až po uši" slovenské autorky Jany Benkové neřešily trampoty s láskou.
A ta, jak známo, prochází žaludkem ... Díky tomuto rčení si nakladatelství Brána pro křest jedinečného románu vybralo prostředí, v němž se to různými lahůdkami jen hemžilo. Protože nově otevřený turecký fast food kebab.cz Premium nenabízí pouze kebab, ale také různé druhy mas a zeleniny, měli kmotři knihy jedinečnou příležitost ukázat, jak skvěle se dokážou o žaludek své lásky postarat.
"My s Felixem jsme na maso", přiznala Dáda Patrasová a zároveň dodala, že turecké pokrmy oba doslova zbožňují. "Do Turecka létáme často, já jsem navíc v Istambulu vystupovala pro děti z dětských domovů, takže umím i trochu turecky", uzavřela vyprávění o Turecku a vrhla se na přípravu obloženého talíře pro Felixe. Martin Maxa jí pomohl s krájením kebabu a Ivan Vyskočil zase s naložením jehněčích steaků. "Já připravím něco z telecího", nabídla se &Stěpánka Duchková, která telecí maso ráda servíruje svým dvojčatům. "To víte, dobré jídlo není jen základ kvalitního vztahu, ale i růstu dětí. Mně rozhodně není jedno, co mí kluci jedí."
Na tom se ostatně shodli všichni hosté. Martin Maxa ještě doplnil, že je turecká kuchyně v podstatě dost zdravá, protože pokrmy obsahují hodně zeleniny a netučná masa plno bílkovin. Ivan Vyskočil, mimochodem prvotřídní kuchař, zase podotkl, že je i velmi pestrá.
Jak se ukázalo, všichni kmotři ženského románu "Až po uši" mají ke gastronomii vřelý vztah, a kvalitní uspokojení žaludku berou jako součást správně fungujícího vztahu.
Jejich aktivní návštěva v přípravně tureckého fast foodu v Dlouhé 14 to dosvědčila.
Anotace knihy "Až po uši"
Dokáže žena odpustit muži odmítnutí? V životě krásné Amélie – slečny nebezpečné, která celý život jen využívá pozornost mužů a jejich luxusní dary, nastane změna. Poprvé se doopravdy zamiluje, muž jejích snů ale nakonec dá přednost jiné. Když se jejich životy opět střetnou, Amélie se chopí šance a zdá se, že s Matějem může konečně prožít tu pravou romanci. Nebo je to jen zdání?
Co možná o kebabu nevíte
Kebab je již český název (je utvořen z original tureckého slova kebap nebo dönerkebap) polotovaru z masa (hovězí, kuřecí, telecí, vepřové), které se griluje napíchnuté na jehlu a horizontálně se točí na speciálním grilu (donerkebab znamená točící kebab a samotný kebab je veškeré maso, které se připravuje na jakémkoliv grilu) krájený nožem se servíruje společně s různou zeleninou, omáčkou a tureckým chlebem. Výborný je i s rýží.
Zdroj: Kloboukfilm
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.