Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Premiéra představení Taneční pocta ping-pongu v podání 420PEOPLE

02.06.2015   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Premiéra představení Taneční pocta ping-pongu v podání 420PEOPLE &Spičkový český taneční soubor 420PEOPLE nastudoval pod vedením Jo Str?mgrena, uměleckého šéfa úspěšné norské Jo Str?mgren Kompani, jeho známou choreografii Taneční pocta ping-pongu. Premiéra této choreografie v podání 420PEOPLE bude patřit k vrcholům 8. ročníku Mezinárodního festivalu soudobé taneční tvorby TANECVALMEZ, který se koná od 5. do 7. června ve Valašském Meziříčí.

Taneční pocta ping-pongu je na programu v sobotu 6. 6. na nádvoří zámku Žerotínů, pod širým nebem. Na předcházející ročníky festivalu TANECVALMEZ 420PEOPLE přivezli úspěšné choreografie Small Hour, B/olero, Neen-Ya, Wind-up a další.

Výkonná ředitelka 420PEOPLE Nataša Novotná vysvětluje: „Udržet soubor v kondici, kontextu a kontaktu s okolním světem, nejen tím tanečním, nám nastudování Taneční pocty Ping-pongu umožňuje v míře nejvyšší. O životě kolem tvorby a o spolupráci by měla vyprávět loutka, která je tentokráte hlavním aktérem našeho tanečního představení. V původní verzi ji pro Jo Str?mgrena vyrobili v Oslu jeho čeští přátelé, loutkaři.“

Sami členové prestižního, mezinárodními cenami ověnčeného souboru Jo Str?mgren Kompani na festivalu TANECVALMEZ v pátek 5. 6. uvedou choreografii Taneční pocta fotbalovému umění. České publikum tak bude mít jedinečnou příležitost zhlédnout dílo, které se setkalo s nadšeným ohlasem a vyprodává divadla po celém světě.

TANECVALMEZ se za osm let existence stal očekávanou a hojně navštěvovanou kulturní událostí. Lákavý je nejen festivalový program, letos poprvé třídenní, ale také možnost spojit nevšední zážitky ze setkání s uměním významných osobností tanečního světa s poznáváním četných krás Valašska. Z tipů na aktivní vyžití ve Valašském Meziříčí a jeho blízkém okolí si vybere opravdu každý – milovníci idylické přírody, historie či adrenalinu, ale i cyklisté, turisté, golfisté, zvídavé děti i dospělí. Pozoruhodné je už samotné dějiště festivalu – nádvoří renesančního zámku Žerotínů založeného roku 1538. Nedaleko je empírový zámek Kinských, zámek a park v Lešné, Rožnov pod Radhoštěm s proslulým Valašským muzeem v přírodě, &Stramberk a jeskyně &Sipka, ve které byla nalezena část neandrtálské čelisti, nejoblíbenější beskydské turistické středisko Pustevny a mnohé další zajímavé cíle. Přímo ve Valašském Meziříčí je k dispozici skatepark, půjčovna koloběžek, krytý bazén a koupaliště.



420PEOPLE prestižní taneční soubor, který na přelomu let 2007/2008 založili Václav Kuneš a Nataša Novotná – bývalí dlouholetí členové Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Ve spolupráci s umělci z různých oborů naplňují svou uměleckou vizi a produkují tvorbu s pomyslnou značkou Made by Czechs, soubor 420PEOPLE je však zároveň organickou součástí mezinárodní tvůrčí scény. Soubor se se těší podpoře Ministerstva kultury ČR a Hlavního města Prahy, od roku 2009 pak také významné podpoře Nadace BNP Paribas.





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1483 s