Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Rock for People Europe v Plzni

29.06.2015   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Rock for People Europe v PlzniVelká porce muziky z celé Evropy. Písečná pláž s lehátky, koktejl barem a k tomu hudba od známých DJs až do rána. Kinokavárna a filmová přehlídka oscarových snímků, novinek studentů českých filmových škol i kultovních seriálů a k tomu nádavkem diskuze s filmovými tvůrci. Trh s designovým oblečením a make-up artisti, kteří návštěvníky promění k nepoznání. Pouze malá ochutnávka ze zážitky doslova nabitého programu, který příští týden od pátku 3. července do neděle 5. července čeká na návštěvníky Rock for People Europe v Plzni, Evropském hlavním městě kultury 2015. 


V průběhu tří festivalových dní vystoupí bezmála osmdesát kapel a DJs ze všech koutů Evropy. Srdcem festivalu bude kreativní zóna DEPO2015, jež vznikla na místě někdejšího zázemí autobusů a trolejbusů. Hlavní zóna, kde bude vedle 2 hlavních a několika vedlejších stagí i již zmíněná pláž Urban Wave Beach, kinokavárna či originálně přestavěná čerpací stanice Jack Daniel's, bude otevřená každý den od 14 hodin do 2 hodin do rána. Festivalový areál doplní prostor Papírny ležící na protilehlém břehu Radbuzy, který s prostorem DEPO2015 spojuje lávka. Areál Papírny nabídne například Excelent stage s odpoledním a večerním program. A právě zde najde na několik dní své nové útočiště také kultovní pražský Cross Club, který se postará o  afterparty až do 4 hodin do rána. 
 
Guano Apes

Headlinery Rock for People Europe jsou legendární Motörhead, Guano Apes či Parov Stelar. Kromě známých jmen však na návštěvníky čekají i čerstvé objevy evropské hudební scény. Perličkou budou tzv. Visegrádské dny, které na Excelent stage v areálu Papíren představí u nás méně známé kapely ze zemí V4, které se ve své domovině těší enormnímu zájmu. Jde totiž o výběr předních hudebních promotérů, kteří stojí za tak věhlasnými festivaly jako jsou maďarský Sziget a Volt, slovenská Pohoda či polský Spring Break.


Žánrově pestré evropské hudební menu Rock for People doplní belgická čtveřice multiinstrumentalistů BRNS, holandští rockeři De Staat, &Spanělé Gomad! & Monster, francouzská kapela Scarecrow umně kombinující blues a hip hop či italští Joycut. Svůj dluh za neuskutečněné vystoupení na nedávném hradeckém Rock for People přijedou svým četným fanouškům splatit švédští Dead by April. O tom, že severská hudební scéna ovšem nenabízí světu pouze metal, přesvědčí cenění finští indie rockeři French Films i švédská trojice Movits!. Pořadatelé připravili i bohatý doprovodný program, podrobnosti najdete na www.plzen2015.cz.

De Staat

Rock for People Europe je součástí programu Evropského hlavního města kultury 2015. Více informací na www.rockforpeople.cz. Vstupenky na Rock for People Europe jsou v prodeji na webu festivalu nebo na www.ticketsforpeople.cz. Celofestivalový pass lze nyní pořídit za 1 440 Kč, jednodenní vstupenky jsou v prodeji od 750 Kč.
Foto: nasimproradost.cz, tv.nrc.nl, liljan.se, timocke.rs










Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0614 s