Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pět her a jeden koncert. To je letní nabídka shakespearovských slavností

05.08.2015   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pět her a jeden koncert. To je letní nabídka shakespearovských slavnostíDivadelní festival Letní shakespearovské slavnosti vstupuje do své druhé poloviny. Během měsíce srpna je na programu obou pražských scén připraveno ještě pět her z pera Williama Shakespeara a speciální večer filmové hudby Patrick Doyle – Shakespeare in Concert.

Letos naposledy si mohou diváci na scéně Nejvyššího purkrabství vychutnat komedii Zkrocení zlé ženy s Romanem Zachem a Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou, která bude mít pražskou derniéru 7. srpna. Po loňském úspěchu se z Ostravy na Pražský hrad vrací na tři srpnové večery úspěšná komedie Jak se vám líbí v režii Michala Langa. Nebude chybět, dnes již stálice Slavností, komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou, Simonou Stašovou a Evou Režnarovou a závěr měsíce pak bude opět patřit novince Romeo a Julie.
 

 

Na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí uvádíme až do 20. srpna sváteční komediiMnoho povyku pro nic. V režii Jiřího Menzela se v příběhu plném překvapení, zvratů, pomluv a pletich divákům představí Petr Čtvrtníček, Leoš Noha, Petra Horváthová, Václav Jílek, Lenka Zahradnická, Radúz Mácha, Jan Révai, Pavel Nový a další. V tomto malebném prostředí se pak 21. srpna odehraje speciální koncert filmové hudby Patrick Doyle – Shakespeare in Concert„V loňském roce u nás hostovali herci z londýnského divadla Globe s představením Hamlet. Letos se nám podařilo, opět společně s Prague Shakespeare Company a společností Film Music Prague, zajistit koncert filmové hudby skotského skladatele Patricka Doylea. Jsme rádi, že k nám osobně přijede představit svá díla, která složil pro uznávaného herce a režiséra Kennetha Branagha právě k jeho filmům se shakespearovskou tématikou,“ říká ředitel Slavností Michal Rychlý.
 

Patrick Doyle je známý svou prací na filmech jako Jindřich V., Rozum a cit, Hamlet, Gosford Park, Harry Potter a Ohnivý pohár nebo Popelka. Byl dvakrát nominován na Oscara a získal také dvě nominace na Zlatý glóbus. Sám o svém pražském vystoupení říká: „Je to obrovská čest být součástí Letních shakespearovských slavností, u jejichž zrodu stál i Václav Havel. Pozvání, abych se letošního ročníku zúčastnil, jsem přijal s radostí a okamžitě“. Diváci se mohou těšit na hudební ukázky z filmů Hamlet, Jindřich V., Jak se vám líbí, Marná lásky snaha nebo Mnoho povyku pro nic. Orchestr PKF – Prague Philharmonia a Kühnův smíšený sbor bude řídit James Shearman, dvorní dirigent Patricka Doylea. Na programu jsou také vystoupení herců Prague Shakespeare Company, kteří společně s hercem Karlem Heřmánkem a dalšími hosty přednesou slavné filmové repliky. Skladby doprovodí světelné efekty a velkoplošné projekce.








zdroj: Turner PR



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2056 s