Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je čtvrtek 4.6.2020, svátek má Dalibor 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 501
Registrovaní čtenáři: 508
Publikovaných článků: 12876
Komentářů: 11080


Měření



ŽUMBEROVA VAŘEČKA - I česká kuchyně může být zdravá

03.09.2015   Stanislav Polauf   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

I česká kuchyně může být zdravá, tvrdí pořadatelé čtvrtého ročníku festivalu české kuchyně PLZEŃSKÁ ŽUMBEROVA VAŘEČKA, který se koná v sobotu 5. září na loukách u kostela sv. Jiří v tamní čtvrti Doubravka. Kdo nevěří, ten se může přesvědčit od 10 hodin dopoledne až do noční 22. hodiny.



Nejde jen o gurmánský festival, kde jsou chuťové buňky neustále atakovány novými a novými chutěmi a vůněmi a dobroty lahodí oku. VAŘEČKA spojuje jídlo s kulturním vyžitím a přináší zábavu pro celou rodinu. Písně Karla Hašlera a šlágry staré Prahy zahraje skupina Hašlerka, známé pecky např. od skupin Cream či Queen vyloudí ze svých nástrojů bluegrassová skupina Blue Gate, „opravdu dobrej irskej folk“ nabídne Vintage Wine a o závěrečnou tečku se postará známá hudební formace Semtex s jejich „country-brutal-technofolkem.“ Děti potěší nezapomenutelné a vtipné duo šašků Francois a Jürgen a je pro ně připraven celodenní program se skupinou „historického blbnutí“ –  partou nadšenců, kteří si říkají Renegáti.

Pro vaření bylo předem vytipováno a vybráno deset restaurací, jejichž soutěžní degustační menu bude posuzovat porota složená z odborníků i laiků. Jejich speciality, připravené známými tuzemskými kuchaři, neprozradíme, aby se čtenářům nesbíhaly sliny příliš brzy. Ale zaručeně budou stát za to, stejně jako pivo osmi značek z českých i bavorských pivovarů.

Zajímavé bude vystoupení žáků Hotelové školy Plzeň, kteří se od loňského roku na soutěž připravují, pilují tradiční české receptury a hodlají se blýsknout před špičkovými odborníky vedenými kulinářským mistrem Jaroslavem Sapíkem.

Že návštěvníky čeká ještě cafee show a barmanská show plus škola čepování piva – to už je jen malá třešnička na dortu zajímavé akce, na kterou se vyplatí do Plzně zajet.

A dodejme nakonec, že na rozdíl od populárního Apetitu, je na louku u sv. Jiřího - díky podpoře UMO Plzeň 4, města Plzně, Plzeňské Teplárenské a dalších partnerů - vstup zcela zdarma.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0651 s