Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


SLUNCE OPĚT ZAZÁŘÍ VE SKLE…

16.09.2015   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

SLUNCE OPĚT ZAZÁŘÍ VE SKLE……a podbarví charakteristickou zlatou barvu obsahu sklenic. V Pivovarském dvoře v plzeňských Černicích se již po osmé uskuteční FESTIVAL MINIPIVOVARŮ „Slunce ve skle.“ Kdo z milovníků českého národního nápoje zažil loňský ročník ten ví, že tento festival patří k jednomu z největších v naší republice. Loni zde své nápoje předvedlo 67 pivovarů a nabízelo přes 151 druhů točených piv

Letos, vzhledem k stále rostoucímu zájmu pivovarů, to bude ještě o něco více, i když – jak říká PR manager Pivovarského dvora Ing. Petr Míč jsou všechny prostory již plně vyčerpány a další zájemce už není kam umístit. Mrzí to o to víc, že v republice stále vznikají nové a nové pivovary, které zatím neměly možnost se někde prezentovat. Letos je přihlášeno kolem 75 pivovarů a návštěvníci budou moci ochutnat přes 216 značek čepovaných piv a v nabídce bude i několik desítek piv lahvových. Stánky budou umístěny jak v prostorách dvora, tak i na přilehlé Selské návsi a v prostorách parkoviště v Pivovarské zahradě.

Festival SLUNCE VE SKLE bude tak největší komerční akcí tohoto charakteru, která je zatím v ČR a ve světě pořádána.  Jak říkají na zvacím letáčku pořadatelé „Pivní podzim není jen OKTOBERFEST – A Plzeň není jen Prazdroj.“ Takové množství piv na jednom místě sotva kde najdete a v nabídce jsou všechny možné druhy – od piv výčepních přes ležáky, vícestupňové speciály, pšeničná, ovesná, ochucená i nakuřovaná piva až po svrchně kvašená piva typu Ale, IPA a Stout. Přijedou pivovary nejen z Plzně a okolí, ale i přilehlých krajů, východních, severních Čech, Moravy a Slovenska. Oživením bude i možnost ochutnat piva skotská, holandská, německá, belgická a italská. Své pivo přiveze i nevzdálenější účastník vietnamský pivovar Hoavien. Pivo tam vařené je výhradně z českých surovin, technologii pivovaru a restaurace dodala plzeňská firma LUKR INGENEERING. Soukromý vlastník pivovaru p. Ngo Hong Chuyen zdárně propaguje české pivo v daleké Asii. Pořadatelský pivovar Purmistr připravil u příležitosti 8. ročníku festivalu Slunce ve skle speciální várku patnáctistupňového svrchně kvašeného piva IPA, které bude naraženo při slavnostním zahájení festivalu ve 13 hodin.

Nenásilnou kulisu akce bude tvořit hudební program (skupina HIBAJ, King Swing Band) kombinovaný s pivními soutěžemi. V dopoledních hodinách se rovněž uskuteční burza pivních etiket a tácků. Návštěvníci pak mají možnost v závěru vyhodnotit nejlepší čepované pivo.

To nejdůležitější nakonec: Festival minipivovarů SLUNCE VE SKLE se uskuteční v sobotu 19. září od 13 hodin a jste na něj srdečně zváni. Vstup bude i v tomto roce zdarma. Takže – na zdraví! Jo, a možná přijde i VELBLOUD!
Že o festival je mimořádný zájem dokazuje i foto z minulého ročníku


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0393 s