Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Detoxikace

21.11.2015   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

DetoxikaceMéně je někdy více, říká klasická poučka, která platí pro drobnou knížečku DETOXIKACE s podtitulem Očistěte své tělo i mysl a zbavte se přebytečných kil dokonce trojnásobně. Prvně se v v útlé knížečce o detoxikaci dozvíme to nejdůležitější, zároveň ale knihu určitě přečte od začátku do konce úplně každý. Za druhé protože se jedná o levnou knihu, zbyde nám v peněžence více peněz. A za třetí budeme kvůli menšímu množství toxických látek v těle více prospívat. Autorkou publikace je Anna &Safránková. 

Sedmdesátistránková publikace začíná popisem zdravotních problémů, při kterých je detoxikace těla nejen vhodná, ale dokonce nutná. Budete překvapeni, většina z vás tam najde více než jeden příznak. Nemusíme vyloženě trpět konkrétní nemocí, aby naše tělo volalo po vnitřní očistě.

Detoxikace je cesta obnovy rovnováhy organismu, zdůrazňuje Snna &Safránková v úvodu knihy a na to se krátce věnuje orgánům, které se nejvcíe podílejí na detoxikaci těla. Jistě byste všichni očekávali játra, ledviny, střeva, plíce a sliznici. Paní &Safránková však ještě uvádí lymfatický systém, kůži a také neméně důležitou duši. Jak může duše detoxikovat? Stčí se na topodívat obráceně. Stres zhoršuje trávení, vyčerpává adrenali důležitý při zátěži, způsobuje únavu, nespavost, deprese, bolesti hlavy i svalů, zvyšuje krevní tlak a vnitřní podrážděnost.

Po třech kraťoučkých kapitolkách o jídle, dále o tom, co o nás prozdraví náš jazyk, a o tom, kdy je detoxikace nevhodná, následují nejdůležitější části knihy: konkrétní moudré rady rozdělené na krátkodobou a dlouhodobou detoxikaci. Krátkodobá detoxikace obsahuje pár běžných rad použitelných každý den a návrh víkendové detoxikační kúry.

Dlouhodobá detoxikace již obnáší mnohem více trpělivosti. Kromě obecných rad, na co se zaměřit, autorka zveřejňuje několik konkrétních receptů. Dále zdůrazňuje nutnost pohybu a samozřejmě duchovní klid - aby ten byl zachován, můžete např. každý večer před psaním provádět autogenní trénink, který zde autorka popisuje. Nakonec krátce o očistě jazky a očistné masáži.

Jednoduše a rychle. Kdo to zkusit chce, tomu pár dobrých rad do začátku stačí. Kdo nechce, toho nepřesvědčí ani pětisetstránková bichle se všemi statistikami a teoriemi. Dle mého knížečka Anny &Safránkové Detoxikace shrnuje vše podstatné a dává pár rad navíc. Naprosto postačující pro všechny, kteří nepotřebují sáhodlouhé přesvědčování a chtějí to zkusit.


&Safránková Anna, Detoxikace
Levné knihy, 2011
zdroj obrázku: levneknihy.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.3438 s