Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Herci ze Zlína zahrají Dokonalou svatbu na pardubickém Grand Festivalu smíchu

02.02.2016   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Herci ze Zlína zahrají Dokonalou svatbu na pardubickém Grand Festivalu smíchuKomedie Dokonalá svatba je na repertoáru Městského divadla Zlín od listopadu 2014 a stále vyprodává jeho Velký sál, který čítá téměř sedm stovek sedadel. V pondělí 25. ledna vyrazili zlínští herci právě s tímto kusem na Grand Festival smíchu, který pořádá Východočeské divadlo Pardubice již od roku 2001. Jedná se o soutěžní přehlídku komediální tvorby divadel České republiky.

Hru současného britského dramatika Robina Hawdona režírovala mladá autorská a režisérská dvojice Michaela Doleželová a Roman Vencl. Tvrdí, že jde o jednu z nejlepších situačních komedií vůbec.
„Tato komedie od své premiéry v roce 1994 rozesmívá diváky po celém světě. Jen v Evropě se hrála už ve více jak sto divadlech. Dokonalá svatba je komedií, kterou lze přirovnat k brilantně promyšlenému hodinovému strojku,“ říkají režiséři inscenace.

Svatební den – ráno. Billovo svatební ráno. Bill je ženich. Minulý večer zapíjel svobodu s kamarády v hotelu. Něco je špatně. Něco je jinak. Bill se probouzí v úplně jiném svatebním apartmá. Ba co hůř - vedle úplně jiné dívky! Co se dělo proboha minulou noc? Není čas vzpomínat - na dveře už klepe Billův svědek. A za chvíli… jeho nevěsta. Svět kolem Billa se mění v tobogán. Nabírá nezastavitelnou rychlost. A jak to všechno dopadne? Vezmou se? Nechte se překvapit.

Herecký koncert rozehrávají v zábavné inscenaci známé tváře zlínského divadla - Marek Příkazký (ženich Bill), Radovan Král (svědek Tom), Markéta Kalužíková (nevěsta Rachel), Marie Vančurová (pokojská July), Tamara Kotrbová (matka nevěsty) a Zdeněk Julina (ředitel hotelu Dupont) a Vendula Nováková (dívka Judy).

„My máme Grand Festival smíchu na každé zlínské repríze Dokonalé svatby, a proto jsem rád, že se mimořádný divácký zájem přetavil i do pozvání na prestižní festival. Pardubičáci si tak mohli protáhnout bránici!“ říká s úsměvem ředitel zlínského divadla Petr Michálek.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0316 s