Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jack, Pán stínů

04.02.2016   Viola Hubáčková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jack, Pán stínůJack, bytost pocházející z půlnoční strany světa s nesčíselným počtem životů. Když zemře, narodí se znovu na temné straně nehybného světa. Jack je na světlé straně světa pojem, jeho jméno všichni vyslovují s bázní. Pro ně je Jack nepřekonatelným stínovým zlodějem. Jenže Jack po téhle slávě netouží. Chce úplně něco jiného. Odhalit tajemství světa a získat tím vše, po čem kdy toužil.

Jack, bytost pocházející z půlnoční strany světa s nesčíselným počtem životů. Když zemře, narodí se znovu na temné straně nehybného světa. Jack je na světlé straně světa pojem, jeho jméno všichni vyslovují s bázní. Pro ně je Jack nepřekonatelným stínovým zlodějem. Jenže Jack po téhle slávě netouží. Chce úplně něco jiného. Odhalit tajemství světa a získat tím vše, po čem kdy toužil.

Temná bytost Jack rozhodně není typickým hrdinou. Už jenom proto, že je zloděj bez duše využívající ke své práci stíny. Jack, stejně jako jiné bytosti temné strany mají více životů než jenom jeden. Přerod do nového života však není nijak lehký. Pro Jacka už vůbec ne, zvláště když jedním švihnutím čepele přijde jak o svůj současný život, tak o možnost získat klenot, který měl otevřít cestu k jeho vysněné dívce. Touha získat vše, co si kdy přál, nakonec Jacka dožene na světlou stranu odhalit tajemství rozděleného světa.

Roger Zelazny patří k autorům, jejichž příběhy uvíznou lidem ještě dlouho v hlavě. S touto knihou to není jiné. Svět na pomezí fantasy a scifi uchvátí každého čtenáře. Temná strana, místo pro magii a podivuhodné bytosti versus světlá strana technologie a pokroku, plná vědomostí, která se v mnohém podobá dnešnímu světu. Na té světlé straně se však hlavní hrdina zdrží jen krátce, jen tak dlouho, aby využil znalosti uložené v tamních počítačích. Ve zbytku knihy si může čtenář vychutnávat temnou stranu, se vší magií a tajemnem, které se zde nachází.

Neočekávané zvraty ale i zajímavě vykreslený charakter Jacka drží čtenáře v napětí od začátku do konce. Obal knihy ostatně čtenáři slibuje: „Silnou a údernou fantasy s příměsí scifi, od tvůrce Amberu, jednoho z největších klasiků žánru.“ Příběh tento slib splní do poslední tečky. Proto se vyplatí po knize sáhnout kdykoli, kdy zatoužíte po dobrodružném příběhu z temného světa, kde ne vždy musí vše skončit zrovna šťastně.


JACK, PÁN STÍNŮ (REEDICE)
AUTOR: ROGER ZELAZNY
PŘEKLAD: MICHAEL BRONEC
ISBN: 978-80-87364-50-5 
CENA: 180,- KČ 
 
Publikaci můžete objednat s poštovným zdarma na stránkách nakladatele: www.straky.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2475 s