Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pondělí 23.9.2019, svátek má Berta 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 500
Registrovaní čtenáři: 504
Publikovaných článků: 12725
Komentářů: 10895


Měření



Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL poprvé v Brně

26.03.2016   redakce   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází letos poprvé do Brna. Tradiční festival, který se od roku 2011 koná v Plzni, Pardubicích a Praze proběhne na koupališti Riviéra o víkendu 7. a 8. května. I letos nabídne nevšední gastronomické pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Brně nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o Jihomoravskou restauraci roku 2016 a další bohatý doprovodný program.

Brno, se kromě dalších festivalových měst Plzně, Prahy a Pardubic, stane místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Na gurmánském festivalu, který má letos několik novinek, se kromě hlavního pódia s bohatým programem za účasti kuchařských es, mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.
„Hlavní tváří celé série festivalů je populární Zdeněk Pohlreich, který své umění předvede hned ve třech unikátních cooking show, chybět nebudou ani další známí šéfkuchaři – Roman Vaněk, Ivan Vodochodský, Marcel Ihnačák, kteří předvedou nezapomenutelné show,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.
Na hlavním pódiu se právě tito nejlepší šéfkuchaři vystřídají při svých živých kulinářských show. Návštěvníci se mohou pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Chystají se také lahůdky z hadího nebo krokodýlího masa a jedno veliké překvapení, které si pořadatelé schovávají na později. „Na letošním festivalu v Brně proběhnou skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím,“ upřesňuje Martin Nauš.
 
 
Součástí festivalu v Brně bude soutěž o Jihomoravskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace jihomoravského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.
Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary. Na festivale nebude chybět ani množství stánků s delikatesami z celého světa.
„Věříme, že první ročník festivalu v Brně přiláká, stejně jako na Bosch Fresh Festivalech v ostatních městech, desetitisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Martin Nauš. 
 
Více info na webu www.freshfestival.cz, informace pro brněnský festival budou spuštěny
31. 3. 2016 po 12 hodině. 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2019 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2564 s