Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Třicetiletá Lucie na filmovém plátně

12.07.2016   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Třicetiletá Lucie na filmovém plátněLegendární česká kapela Lucie nabízí od 7.července svým fanouškům unikátní pohled do zákulisí svojí tvorby a dost možná i do dosud utajených zákoutí duše svých protagonistů

Skupina Lucie - Koller, Kodym, P.B.CH., Dvořák. Zajímá vás, jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách.
 
Robert Kodym: „Já bych to přirovnal k malířství. Je to jako kdyby všichni malovali do jednoho obrazu.“ „Ale do tvýho...“ dodává David Koller.
 
Lucie: Příběh jedný kapely je filmovou afterparty, která v kinech bezprostředně naváže na velké koncerty pořádané v červnu 2016 k 30. narozeninám skupiny.
 
Během třiceti let se skupina Lucie stala možná legendou, ale určitě je nejúspěšnější skupinou novodobé historie. Drží ocenění pro skupinu dvacetiletí (1990 – 2010), interpreta dvacetiletí (1990 – 2010) a také pro album dvacetiletí za Černý kočky, mokrý žáby (1990 – 2010). Unikátní záběry a výpovědi ve filmu mapují dramatický život, který s takovým úspěchem souvisí. Od strmé cesty vzhůru, přes krize, skandály, přerušování činnosti, vylučování členů ze skupiny až po společný triumfální návrat na pódia.
 
Trailer napovídá, že se máme na co těšit. Projekce nicméně probíhají v omezeném množství, takže s návštěvou kina neotálejte. K vyhledání vhodné projekce doporučujeme kupříkladu web http://www.csfd.cz
 
A na závěr trocha z historie kapely Lucie pro mladší ročníky
 
1986 26. dubna došlo k výbuchu jaderné elektrárny v Černobylu, o dva dny později k prvnímu koncertu skupiny Lucie v klubu Na Proseku
 
1988 Vyšlo první číslo samizdatových Lidových novin a první singl skupiny Lucie – Pár fíglů; druhou stranu písně, později vydané pod názvem &Srouby do hlavy, tvořila skladba To jsem já.
 
Skupina Depeche Mode hrála ve vyprodané Sportovní hale, Lucie poprvé mimo Prahu – pro sedm diváků v Plzni.
 
1990 Prezident Václav Havel vyhlásil všeobecnou amnestii, na Strahově prvně koncertovali Rolling Stones a 15. října vyšel eponymní debut skupiny Lucie.
 
1992 Zanikla Česká a Slovenská Federativní republika i Lucie
 
1993 Došlo k měnové odluce a obnovení kapely Lucie – jen P.B.CH. zůstal odloučen, na jeho místo nastoupil slovenský baskytarista Marek Minárik, placený českými penězi.
 
1994 Začala vysílat televize Nova a skupina Lucie vydala desku Černý kočky mokrý Žáby, později označenou za album dvacetiletí.
 
1995 Skupina Lucie koncertuje na Strahově; zakapelu jim dělají Rolling Stones.
 
1998 Čeští hokejisté získávají zlaté medaile na olympijských hrách v Naganu, skupina Lucie zlatou desku za album Větší než malé množství lásky.
 
ODS a ČSSD sepisují opoziční smlouvu, P.B.CH. se opět upisuje Lucii.
 
2002 Českou republiku zaplavila pětisetletá voda a album Lucie s názvem Dobrá kočzka, která nemlsá.
 
2003 Byl objeven první český dinosaurus, Václav Klaus zvolen prezidentem a Michal Dvořák vypovězen z kapely Lucie
 
2005 Papež Jan Pavel II. opustil tento svět, David Koller v listopadu skupinu Lucie.
 
2011 19. března se v Paříži sešli Nicolas Sarkozy a Hillary Clintont, 23. února na cenách Anděl po šesti letech členové skupiny Lucie.
 
2014 Hudební scénu opustil Joe Cocker, Udo Jürgens, Petr Skoumal, Petr Hapka a Iveta Bartošová, velkým turné se na ní vrátila skupina Lucie.
 
2016 Pětadvacáté narozeniny slaví Radio 1, padesáté herec Jiří Langmajer, osmdesáté scenárista Zdeněk Svěrák a třicáté skupina Lucie.
 
Leonardo DiCaprio konečně vstoupil mezi držitele Oscara, skupina Lucie na filmová plátna v celovečerním dokumentu Lucie: Příběh jedný kapely.

foto: skupina Lucie, Bontonfilm



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0213 s