Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zhasni a zemřeš: Děsy máme ve vlastní představivosti

26.07.2016   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zhasni a zemřeš: Děsy máme ve vlastní představivosti Na tento horor jsem šel zcela na slepo, nesledoval jsem trailery ani se nepídil po jménech, která za tímto počinem stojí. Má očekávání nebyla nikterak vysoká, český název důvěru příliš nevzbuzuje. Vážně, kdo ty názvy vymýšlí? Proto pro mě byl film milým hororovým překvapením. Nejdříve se sluší říci, že jde o předělávku krátkometrážního švédského hororu z roku 2013. Na režisérské stoličce usedl opět David F. Sandberg.

O čem vlastně tento, v originále zvaný film Lights Out, je? Vše se točí kolem mladé Rebbecky, která utekla z domova prakticky ihned, jak to bylo možné. Svého mladšího bratra Martina nechala žít s matkou Sophie. Ta to nemá v hlavě úplně v pořádku. Není se moc co divit, když s ní v domě žije něco hodně zlověstného, co nemá rádo světlo. Pokřivuje to mysl Sophie a ta pomalu propadá do šílenství. Když už jsou meze překročené a rozprostírající temnota dosáhne i na malého Martina, osudy rodiny se opět spojí. Zápletka není nikterak originální, co celý film táhne kupředu, je děsivé monstrum.

Ne nadarmo se říká, že největší děsy máme ve vlastní představivosti, proto pokroucená ve tmě skrytá figura dokáže nahnat pořádný mráz v zádech. Užijeme si i tradičních lekaček, fungují díky slušně tvořené atmosféře. Překvapilo i herecké obsazení. Postavy jsou sympatické, na Teresu Palmer v roli Rebeccky se nejen dobře kouká, role rebelky, která se snaží přijít na kloub rodinné historii jí sedla a Martin, Gabriel Bateman, není nesnesitelný spratek, jak bývá v hororech už na denním pořádku, ale kluk, který se musí poprat s tím, že jeho máti je kompletně šíblá a ještě se mu v ložnici čas od času zjeví bubák.

Lights Out je typický, řemeslně zvládnutý horor, který nedělá svému žánru ostudu, ale až na celkem originálního strašáka nemá žádnou přidanou hodnotu, snad jen, že postavy se zde chovají celkem logicky až na pár typických excesů. V tom zástupu průměrných hororů Lights Out vyčnívá a určitě najde své místo za temných, sychravých večerů. James Wan si po produkování úděsné Annabelle spravil reputaci. David F. Sandberg je nadějným hororovým režisérem, Annabelle 2 je v dobrých rukou.

Jen pozor na to, abyste ve tmě nezahlédli něco, co by tam nemělo být. Pro nyktofobiky tento film opravdu není.

Hodnocení: 75%


Autor: Jan Kouba

Foto: 
Freeman Ent.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0545 s