Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 17.4.2024, svátek má Rudolf 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


PTÁK NA DRÁTĚ – TV tip – útěk před šíleným mstitelem

22.01.2021   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

PTÁK NA DRÁTĚ – TV tip – útěk před šíleným mstitelemSpojit napětí, dobrodružství, romantiku, dokázat do toho přimíchat humor a docílit kvalitního výsledku – to se nepovede příliš často. režisér John Badham dal příležitost dvěma zkušeným hercům. O Goldii Hawnové se po filmech KAKTUSOVÝ KVĚT a VOJÍN BENJAMINOVÁ vědělo, že má smysl pro humor. Mel Gibson zatím přesvědčoval svojí mužnou silou (&SÍLENÝ MAX) a tady příjemně překvapil jinou stránkou svého herectví. Od začátku to mezi nimi správně jiskří...





...a jak by ne, když Goldie hraje úspěšnou advokátku Marianne Gravesovou, která náhodně při služební cestě do Detroitu pozná v automechanikovi u čerpačky svého bývalého snoubence, který se před patnácti lety těsně před svatbou údajně zahynul při leteckém neštěstí. Marianne je bez sebe vzteky, že jí obelhal o svém skonu. On však tehdy svědčil proti překupníkům drog z řad FBI a hlavního aktéra agenta Sorensena (David Carradine) pomohl dostat za mříže. Pak se v rámci vládního programu na ochranu svědků skrýval pod jménem Billy Ray Bowers a nemohl kontaktovat nikoho ze své minulosti. 

Marianne ho poznala v nejméně vhodnou chvíli. Sorensen byl právě propuštěn z vězení a jde nejen za dalším milionovým kšeftem, ale i za pomstou. Když tak Marianne prozradí Rickovo krytí jsou najednou oba v nebezpečí života. Před krvelačným mstitelem a jeho parťákem Diggsem (Bill Duke) nezbývá než prchat – kamkoli a jakkoli. Vztek musí stranou, oba se musí spojit před nebezpečím. Během nebezpečného adranalinového putování zavzpomínají na staré časy, zajiskří to jako za mlada. Prostě, jak se říká, stará láska nerezaví...
Celý film je doslova nabit akčními situacemi, které se hromadí jedna za druhou při útěku obou milenců krásnou americkou krajinou. Ani chvíli nemáte čas se nudit, snímek je natočen ve svižném tempu a co hlavní – oba hlavní aktéři jsou mimořádně přesvědčiví. Nechce se ani věřit, že tihle dva by spolu něco neměli i v „civilu“. Přesto oba zůstali věrni svým tehdejším (u Goldie i dnešním) životním partnerům – Goldie Kurtu Russelovi a Gibson své ženě Robyn. Však také oba si po celou dobu natáčení rodina doslova hlídala. Gibson měl s sebou manželku Robyn s šesti potomky a Goldie nejen manžela Kurta, ale i jejich společného syna Waytta a tři děti z minulých manželství. Senzacechtivý bulvár si tentokrát přišel zkrátka.
Z kontrastu povah nesourodé dvojice při jejich setkání i následném útěku pak mimoděk vyplývají vtipné situace a jako celek dostáváte slušnou porci inteligentní podívané. Určitě nezapomenete třeba na finální scénu v zoologické zahradě.  A že je film přeci jen trochu staršího data (rok 1990) vám ani nepřijde, připomene to jen opravdu dobový Gibsonův účes. Dobrodružná crazy komedie PTÁK NA DRÁTĚ měla ve světových kinech velký ohlas a oběma hercům zajistila kontrakty na další role. Z kin můžete znát pozdější filmy Goldie Dawnové jako SMRT JÍ SLU&SÍ, PROMIŇ, JSI ŽENATÝ, KLUB ODLOŽENÝCH ŽEN či DÁMSKÁ JÍZDA, Mel Gibson má v bohaté další filmografii díla jako NAVŽDY MLADÝ, VÝKUPNÉ, PO ČEM ŽENY TOUŽÍ, ÚDOLÍ STÍNŮ či  VE JMÉNU KRVE) .
Foto: fdb.cz, cineplex.com, sledujufilmy.cz
*****************************************
 PTÁK NA DRÁTĚ (Bird on a Wire)
USA 1990, režie John Badham,
uvádí Nova Cinema ve čtvrtek 28. ledna od 20,00 hodin



 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.298 s