Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pohádka Anděl Páně 2 je těsně před dokončením

18.10.2016   Petr D. Mráček   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pohádka Anděl Páně 2 je těsně před dokončenímVolné pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích je těsně před dokončením.

O pokračování začal režisér Jiří Strach uvažovat, až když se první film zapsal do srdcí diváků. „Ale chtěl jsem, když už se do toho pustíme, aby scénář byl neprůstřelný, a jestli nebude neprůstřelný, tak žádná dvojka prostě nebude,“ popisuje  režisér obtížnost svého rozhodnutí. Možná proto trvalo jedenáct let, než se podařilo najít dobrý scénář a také odvahu se pustit do Anděla Páně 2. Pro nový příběh oslovil Jiří Strach předního českého scenáristu Marka Epsteina, s nímž spolupracuje pravidelně na televizních či filmových projektech. „Marek přišel s nápadem, aby Pán Bůh poslat ty dva na zem, ale  bez převleků,“vzpomíná Jiří Strach. „Řekl jsem mu: Marku, to nebude fungovat, vždyť ten vtip je právě v tom, že lidi nevědí, že je to čert a anděl. A Marek mi na to odpověděl geniální větu: jeden den v roce to jde! Ty jo! A já věděl, že v ruce drží komedii jako víno. A to byl spouštěcí impuls pro to, abychom celou věc rozjeli.“

V hlavních rolích příběhu, se tedy opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Kvůli jejich tahanici se jablko ze stromu Poznání zakutálí na Zemi. Petronel s Uriášem se ocitnou  v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže  se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka je otevřená. Petronela  s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi.

Anežku hraje Anička Čtvrtníčková,  její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny hraje Bolek Polívka, dále uvidíme Vojtu Dyka, Mariána Labudu a samozřejmě Jiřího Bartošku v roli Boha. V hvězdném nebi se sejde hvězdná sestava - Klára Issová, Lucie Bílá, Gabriela Osvaldová, Martin Huba, Jiřina Bohdalová nebo Veronika Žilková.

Do kin by měl Anděl Páně 2 vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016.





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0515 s