Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pražský výběr a jeho večírek v O2 areně nadzvedával i uzemňoval

19.12.2016   Pavla Hložková   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pražský výběr a jeho večírek v O2 areně nadzvedával i uzemňovalKvůli největšímu koncertu své kariéry odložil Pražský výběr vydání nového alba, zaměřil na něj všechny své síly. Není se čemu divit. Bez pár míst vyprodaná vysočanská O2 arena vypadá velkolepě a nabádá k velké zodpovědnosti. A jak to tedy 7. prosince celé dopadlo…?

Celý koncert s mnoha známými hosty nastiňoval vizi velkolepé show. Nad pódiem se vznášel stín Michaela Kocába, dokonce ještě než se ten zjevil ve své životní podobě, na veliké rampě si nakonec nejvíce zadupala Iva Pazderková s Vilémem Čokem, jenž občas místo mikrofonu použil vysavač. Pazderková doprovodila i některé staré hity Výběru jako Pražákům těm je tu hej nebo Na Václavským Václaváku, které odehráli v druhé třetině koncertu a jimiž své fanoušky potěšili asi nejvíce.

Ostatní části měly spíše nádech muzikálového ražení, když zde vystoupil Vojtěch Dyk a další pěvci, spolu s kapelou Monkey Business. Naplnění velkých očekávání sliboval i Český národní symfonický orchestr pod vedením amerického dirigenta Stevena Mercuria. Ten však často zanikal pod silným nazvučením beatů a leckdy tak plnil spíše okrasnou funkci.  

Tříhodinový večer byl tedy ne úplně kompaktním celkem, přesto ho však nadnášel duch nevšednosti, kdy pokusit se o něco podobného multižánrového je pro každou podobnou rockovou kapelu tvrdým oříškem. Nejsilnějším okamžikem pro věrné fanoušky pak byla tedy zřejmě pocta zemřelému kytaristovi Radimu Hladíkovi v podobě písně Stín.  Před velkým finále celé tříhodinové show stačil na podium dorazit i Ondřej Soukup se slavnou operní pěvkyní Gabrielou Beňačkovou, kteří  do éteru vystřelili píseň Slušný člověk, a dostáli tak svému hudebnímu směřování…

Svému Sex and Sport. Never! však rozhodně tento večer nedostála skupina Monkey Business, která ten večer zároveň vystupovala i v Lucerna music baru. Po odehrání svého chytlavého songu v O2 aréně zvládli MB bleskový sportovní přesun do Lucerny, kde absolvovali nadupaný koncert. Zároveň tedy nad touto show visí i řada otazníků. Jak to hoši dokázali…? Měli dvojníky, nebo snad jejich kariéru zachránil EET - Echtovní Elektrifikovaný Transport…?!

Zdroj fotografií: Bestsport, a.s.

 


 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0324 s