Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Historie nás dvou

22.12.2016   Radka Zadinová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Historie nás dvouRachel Harrisová, autorka velmi oblíbené historické trilogie "Mé sladké šestnácté století", přichází s příběhem ze současnosti, který se odehrává v prostředí americké střední školy, a je volným pokračováním její předchozí knihy "Umění předstírat". Kniha s krásnou, do podzimních barev laděnou obálkou, nám přiblíží osudy Justina Cartera, nejoblíbenějšího kluka na škole - a jeho první lásky: Peyton Williamsové.

Příběh, který zdá se, čtenáři už vlastně znají, protože knih na podobné téma je nespočet. Jenže každý je svým způsobem něčím jiný, něčím zajímavý - a pokud hledáte v knize jen odreagování, únik od každodenních starostí a chvilkovou pohodu, pak určitě nebudete zklamaní. Hrdinové knihy "Historie nás dvou", kterou letos vydalo nakladatelství CooBoo ve spolupráci s Albatros Media, jsou podobní milionu dalších. Když se zamyslíte, zjistíte, že v nich je kousek každého z nás. Kousek kluka, který sní o úspěchu v baseballu - a také o tom, aby o něj někdo skutečně stál. Který svou osamělost maskuje nezájmem a tváří sebevědomého, sukničkářského a nevázaného kluka, za kterou se však skrývá bolest z odmítnutí a strach ze závazků, a z toho, co by mohlo přijít. Justin Carter vyrůstá v podstatě sám. Matka ho odložila k prarodičům a po jejich smrti se ho ujímá otec, který o syna nestojí a doma se téměř nezdržuje. A nevlastní matka? Té je osmnáctiletý kluk spíš na obtíž. Snad jen mladší bratr Chase je pro něj útěcha ve světě, kde o něj doopravdy vlastně nikdo nestojí.

Ve škole ale platí něco jiného. Tam je Justin tím, kdo je žádaný. Může mít každý týden jinou holku a pořád jich bude dost stát opodál a doufat, že si jich všimne. Ale i když je oblíbený, vyhledávaný a neporazitelný v basebollu - je šťastný? To je otázka, na kterou nedokáže odpovědět ani on sám.

Kdysi však šťastný byl. Nefalšovaně, opravdově, i když tajně. Kdysi totiž potkal dívku, která si získala jeho srdce. Peyton Williamsovou.

Peyton už v životě zažila horší pády, než je odmítnutí kluka, do kterého se zamilovala od prvního okamžiku, kdy ho spatřila. Na kolena ji srazila nemoc, úraz při jízdě na koni, i finanční potíže jejích rodičů. Se vším se však dokázala poprat a navenek se dokázala vyrovnat i s tím, že jí Justin Carter kdysi zlomil srdce. Jenže teď se jí osud směje do tváře. &Skolní projekt ji donutil trávit v Justinově společnosti víc času, než by si byla přála. Chtěla by zapomenout, že tenhle kluk existuje. Chtěla by zapomenout na to, jaké to bylo, když ji ještě miloval - a když milovala ona jeho. Jenže vzpomínky ji neopouští. A láska?

Ta je tvrdohlavá stejně jako Peyton.

Příběh dvou lidí, kteří se kvůli nedorozumění odcizili, a těžko k sobě opět hledají cestu. Příběh lásky, která jde přes překážky a nehledí na šrámy, jenž způsobuje. Příběh o tom, že někdy člověk musí odpouštět, aby mohl jít dál a dokázal zase milovat. A odpustit sám sobě je dost často těžší, než odpustit jiným.

Příběh této knihy není jen o odpouštění, je i o víře. O víře v druhé, o víře v sebe sama. O tom, že člověk dokáže nemožné - pokud si věří. A pokud má nablízku někoho, kdo mu věří ještě víc. Možná, že nestojí na vrcholu literatury, kde obstojí pouze velmi silné příběhy. Přesto má co nabídnout. A to i navzdory tomu, že čtenář jaksi tuší, jak tento příběh musí dopadnout. Ale řekněte, není krásné snít? Utéct od všedních starostí někam, kde nakonec všechno dobře dopadne? Ačkoli je kniha určena jiné věkové skupině než té mojí, přesto i já ráda utíkám. A s Rachel Harrisovou to jde samo. Zkuste to taky...

Historie nás dvou, Rachel Harrisová, CooBoo 2016


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0308 s