Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Holistické krmivo pro psy: Bio kvalita vám nemusí zlikvidovat rozpočet

27.12.2016   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Holistické krmivo pro psy: Bio kvalita vám nemusí zlikvidovat rozpočet Holistické krmivo – to zní trochu jako náboženský termín… Nejde však o nic svatého, jen o čistou přírodu. Je to vlastně takové psí bio. Holistické granule a konzervy se vyrábějí ze surovin nejvyšší potravinářské kvality. Většinou pocházejí z místních zdrojů a neobsahují umělá barviva ani ochucovadla. Trvanlivost u nich zajišťují pouze přírodní konzervanty. 

Tato komplexní a vyvážená strava patří k tzv. celostním krmivům a ocení ji majitelé psů, kteří chtějí svému miláčkovi dopřát to nejlepší.
Složení krmiva by mělo vycházet z faktu, že psi a kočky jsou svým založením masožravé šelmy a jejich zažívací systém se ani za tisíciletí domestikace příliš nezměnil. Krmivo by tudíž mělo obsahovat zejména vysoký obsah živočišných bílkovin z čerstvého i sušeného masa. Vhodným doplňkem je také zelenina, ovoce a bylinky.

U psů s citlivým zažíváním se vyplatí zvolit krmivo „grain free“, tedy bez obilovin, kukuřice a sóji, které mohou vysokým obsahem škrobu vyvolávat alergii. Místo nich slouží jako zdroj energie lehce stravitelné brambory, celozrnná rýže nebo třeba hrách. Díky tomu je bezobilné krmivo vhodné i pro psy s alergiemi, potravinovou intolerancí či trávicími problémy.

Samá pozitiva a výživové jistoty

Příkladem holistického krmiva může být superprémiová StarVita, která obsahuje až 71 % bílkovin živočišného původu. Správné fungování organismu, jeho regeneraci a detoxikaci zajišťuje celá řada minerálů, které granule obsahují: železo, měď, mangan, zinek, selen, jód a také úctyhodný komplex vitaminů A, B1, B2, B6, B12, C, D3 a E.

StarVita obsahuje řasu Chlorela, jež díky regeneračním účinkům urychluje hojení drobných ranek. Přírodní antioxidanty podporují trávení, imunitu a krvetvorbu a chrání buňky proti poškození volnými radikály. Díky bylinkám a prebiotikům nezatěžuje krmivo trávicí aparát a také zjednodušuje úklid psích exkrementů. Nechybí ani lososový olej s omega-3 a 6 mastnými kyselinami pro zdravé srdce a cévy, které spolu s biotinem a kvasnicemi blahodárně působí i na kvalitu srsti. Speciální švýcarský patent Stay Clean potom funguje jako prevence tvorby plaku a zubních kazů.

Dalším důležitým faktorem, zejména u velkých psů, je vyvážený poměr vápníku a fosforu pro správný vývoj kosterní soustavy a svalstva, jež nesou velký nápor váhy. Zatěžovaný pohybový aparát chrání také chondroprotektiva, která podporují vývoj kloubů štěňat v době růstu, urychlují regeneraci kloubní chrupavky u dospělých psů a působí preventivně proti artróze psích seniorů.

Holistické nemusí být drahé

Dobrou zprávou potom je, že vás koupě kvalitního holistického krmiva finančně nezruinuje. Při všech benefitech dostanete granule StarVita za velmi vstřícnou cenu.

 „Chceme nabízet superprémiové krmivo ve vynikající kvalitě srovnatelné s ostatními špičkovými krmivy pro psy, ale za cenu, za kterou si ho bude moci koupit opravdu každý,“ konstatuje Ondřej Pejčoch, produktový manažer společnosti Mountfield. „Prodej krmiva totiž bereme jako službu zákazníkům. Vybíráme u renomovaných výrobců a nakupujeme ve velkém množství, tudíž za velmi výhodných podmínek. Mezi výrobcem a konečným zákazníkem jsme potom pouze my, žádný jiný distributor či překupník. Celá logistika od výrobce přes náš centrální sklad až po rozvoz na prodejny zůstává v naší režii. To jsou všechno důvody, proč dokážeme nabídnout ceny, kterým se těžko konkuruje,“ dodává.




ikonka: www.what-dog.net


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0547 s