Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tlukot mého srdce

26.01.2017   Kateřina Müllerová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tlukot mého srdcePříběh o přátelství, o lásce a o tom, jak křehký může být život. To je Tlukot mého srdce z pera Alfa Walgermoa.


Amanda je vcelku obyčejné milé děvče. Chodí do osmé třídy, má milující rodiče a nejlepší kamarádku Jenny. Ráda jezdí na kole a každý den musí ujet aspoň pět kilometrů, aby jí tatínek konečně pořídil nové vysněné kolo. A jak tomu tak v tomto věku bývá, Amanda se dokonce již stihla i zamilovat, a to do chlapce z vedlejší třídy, do Davida. Jenže toho o přestávkách zajímá jen fotbal. Když už to konečně vypadá slibně, začíná na sobě Amanda pozorovat neobvyklé změny, brzy se unaví a nemůže popadnout dech. Ale to určitě nebude nic vážného, nejspíš je to způsobeno jen tím, jak její tělo roste ...
 

Můžou čtrnáctiletí zemřít? Třináctiletí? Ti, kterým je třináct a půl? Babička i dědeček z tátovy strany zemřeli, ještě než jsem se narodila. Kolem ve světě lidé umírají každičkou minutu. Ale že bych sama mohla umřít… To je těžké pochopit.
                                                    ~str.84~

 
Kniha Tlukot mého srdce začíná jako obyčejný příběh o mladé dívce chodící na základní školu, která má teprve celý život před sebou. Přiznám se, že jelikož mi již dávno není –náct, zapochybovala jsem o tom, zda je kniha pro mě ještě vhodná. Hlavní hrdinka je sympatická, ale její chování zcela odpovídá jejímu věku. Je naivní a právě prožívá svou první zamilovanost. A s tím, jak vyzrát na záhadného Davida, jí pomáhá nejlepší kamarádka Jenny. Postavy i děj jsou zpočátku opravdu velmi jednoduché, ale vše je podáno velmi čtivým způsobem a vy prostě musíte číst dál a čekáte, co se z toho všeho nakonec vyklube.
 
Ovšem jak postupně vyplouvá na povrch Amandina nemoc, začíná kniha působit i na mě. Nejsem čtenář Johna Greena, a tak mi možná stačí málo. Ale jako matka dvou dětí, jsem se dokonale dokázala ztotožnit s utrpením Amandiných rodičů. Nesplynula jsme tedy s hlavní hrdinkou jako takovou, ale i přesto jsem po celou dobu chápala její pocity a s jejím chováním souhlasila.
 
Tlukot mého srdce je příběhem o  lásce, o přátelství a o naději, ale také o zradě a o pocitu bezmoci. Mít před sebou jen rok života, anebo aby měl takové vyhlídky někdo z mých blízkých, to je pro mě něco nepředstavitelného. Čím více se blížíte ke konci románu, čeká na vás velká emocionální smršť a já musím obdivovat jak hlavní hrdinku, tak její rodiče za to, jak jsou silní. Nevím, jak bych se zachovala já a doufám, že to nikdy nezjistím.

Tlukot mého srdce - Alf Walgermo
CooBoo, 2015
216 s., 249 Kč




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0332 s