Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Divadlo Bolka Polívky a Divadlo Sklep již tento pátek v derniéře

01.11.2017   Aneta Šimonková   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Divadlo Bolka Polívky a Divadlo Sklep již tento pátek v derniéřeJiž tento pátek 3. listopadu v 19.30h se na scéně Divadla Dobeška koná derniéra představení Luboše Baláka Tvrz – komedie husitská, které vzniklo ve spolupráci Divadla Bolka Polívky a Divadla Sklep. V rolích našich husitských předků, kteří stojí před nelehkou volbou, se představí Milan &Steindler, Petr Halberstadt, Jiří Pecha a další herci z obou divadelních scén.

Jan Hus dávno již upálen. Na Českou zemi valí se hordy cizáckých nepřátel, kterým čelí jen hrstka našich. Na malém ostrohu tyčí se osamoceně nevelká tvrz hejtmana Arnošta. I na ni brzy dolehnou krutosti doby a válečných požárů. Křižácká přesila blíží se a muži, ženy ale i panicové a panny budou nuceni rozhodnout se čemu dát přednost – boji, či zbabělosti, cti, či ohnutým zádům? Jakou cestu zvolí naši předkové, jakou cenu tím dají svým životům? Toť důležitá otázka, neb na jejich skutcích a činech stojí i společnost dnešní a my nejsme jiní než oni. Hra z doby husitské o našich pradědech a prabábách, kteří nežili zase tak dávno.

Hrají: Milan &Steindler, Jiří Fero Burda / Jiří Pecha, Petr Halberstadt, Filip Teller, &Sárka Vaculíková, Mariana Chmelařová, Jaromír Barin Tichý / Jiří Fretti Pfeifer

Ukázka z představení: www.youtube.com/watch?v=CnZmaX9c55Y  

Cena vstupenky: 250 / 350 Kč

Vstupenky jsou k zakoupení zde: http://divadlodobeska.cz/kosik.html

O Divadle Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky se usídlilo v budově na Jakubském náměstí v Brně v roce 1993 a 17. září téhož roku zde autorským představením Bolka Polívky Trosečník zahájilo svoji činnost a svou první sezónu. Za dvacet pět let existence se zde vystřídala řada projektů principála Bolka Polívky. V rámci současného repertoáru lze vybírat jak z autorských her principála Bolka Polívky (DNA a Pro dámu na balkoně), tak z představení vytvořených ve spolupráci s jinými divadly (Mínus dva, The Naked Truth). Zatím poslední novinkou z repertoáru je slavná inscenace Ladislava Smočka – Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho s Bolkem Polívkou v hlavní roli. Divadlo také spolupořádá legendární Manéž Bolka Polívky.Diváci zde mohou zhlédnout širokou nabídku her hostujících českých a zahraničních souborů (Dejvické Divadlo, Činoherní Klub, &Stúdio L+S, Divadlo Studio DVA, Divadlo Járy Cimrmana, Divadelní spolek Kašpar, Divadlo Kalich, Divadlo Palace, Divadlo Příbram, Divadlo Komediograf a další) a na prknech vidět známé herecké osobnosti Elišku Balzerovou, Simonu Stašovou, Ivu Janžurovou, Jitku Čvančarovou, Barboru Seidlovou, Jaroslava Duška, Pavla Lišku, Pavla Zedníčka, Milana Lasicu, Karla Rodena a další. Vedle divadelních představení jsou pravidelným doplňkem programové skladby také koncertní vystoupení předních českých a slovenských hudebníků a kapel nejrůznějších žánrů. Celosezónní aktivitou jsou také výstavy (cca 10-12 za sezonu) významných malířů, grafiků a fotografů, pořádané ve foyer divadla. Divadlo se neustále ve spolupráci se svými partnery a především ve spolupráci s představením Jaroslava Duška ČTYŘI DOHODY věnuje také charitativní činnosti. Zisk z těchto představení rozděluje organizacím, které se věnují pomoci a podpoře tělesně postiženým, rozvoji a výchově dětí či pomoci starým lidem atp.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0267 s