Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Francouzští mistři champagne učarovali českým celebritám!

27.02.2018   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Francouzští mistři champagne učarovali českým celebritám!Když se v našich končinách objeví špičky vinařského cechu z oblasti Champagne, vždycky to vzbudí u příznivců vinného moku zaslouženou pozornost. Většina francouzských vinařů se sjela především kvůli nultému ročníku festivalu La Bouteille de Champagne 2018, který se konal v sobotu 24.2. v Nostickém paláci na Maltézském náměstí v Praze. Tři významní vinaři však do Prahy zavítali na pozvání společnosti PMP EXCLUSIVE a již v pátek měli někteří možnost jejich vína ochutnat během degustační večeře ve vyhlášené restauraci v centru Prahy.

Protože majitelé PMP jsou známí hudebníci Petr Pečený, alias  Doctor PP a Tomáš Magor Doležal /kapelník skupiny Tři sestry/, na sobotním festivalu nechyběly ani celebrity z řad přátel těchto pánů. Ivan Vodochodský si pochvaloval velký výběr vín, rozmanitost ocenil i Richard Tesařík nebo Ondřej Hejma. „Jedno lepší než druhé, třetí nebo další“, rozšafně ohodnotil Richard Tesařík po otázce, které z vín mu chutnalo nejvíce. A Hejma s Vodochodským souhlasně přikyvovali. Jedinou ženou v této skupince byla Dáda Patrasová, která ocenila nejen chuť, ale také vůni prezentovaných šampaňských. Kromě koštování skvělých šampaňských vín se všichni výborně bavili historkami ze společného působení v muzikálových přestaveních i z rockerského života. Shodli se také na tom, že obdobný mejdánek co nejdříve zopakují. Nejbližší příležitost budou mít 8. března na křtu nového CD Doctora PP s názvem  „Levák“, na který je Petr Pečený samozřejmě neopomněl pozvat.   
Krátce o špičkových francouzských vinařích, které pozvala společnost PMP EXCLUSIVE

Georges Laval
Champagne Georges Laval patří mezi unikátní malé domy oblasti Champagne. Sídlí v malé vesnici Cumieres, nedaleko od města Epernay. Vlastní cca 3 ha vinic přímo v okolí této vesnice s označením 1er Cru, kde celková roční produkce nikdy nepřesáhne 10.000 láhví. Vincent Laval je prezident asociace Bulles Bio a patří mezi velmi uznávané vinaře současného dění v oblasti Champagne. Naleznete ho na speciálních degustacích jako je Terres et Vins de Champagne nebo Bulles Bio, které se každoročně pořádají v centru oblasti Champagne, v městě Remeši.
Všechna vína jsou vinifikována na burgundských sudech typu barrique (228 litrů), všechna z nich následně nikdy neobsahují liquer de dosage, tedy spadají do kategorie zbytkového cukru brut nature.

Benoît et Valerie Lahaye
Rodina Lahaye sídlí ve slavné vesnici Bouzy v subregionu Montagne de Reims. Vyrábí vína již od třicátých let minulého století. Vinařství vlastní 4,5 hektaru vinic (průměrného stáří 25 – 30 let) situovaných v Bouzy, Ambonnay a Tauxi?res, které jsou osázené výhradně odrůdou Pinot Noir. Roku 2003 se Benoît Lahaye rozhodl konvertovat všechny své vinice na « Organic Agriculture ». Ty byly roku 2007 certifikovány značkou ECOCERT, jednou z největších certifikačních organizací na světě zaměřující se na organické zemědělské produkty. Od počátku roku 2008 nastala další změna a vinařství začíná pracovat biodynamicky. Vinice jsou orány výhradně koňmi a osly, pro boj s nákazami révy Benoît Lahaye používá bylinné infuze, fermentované extrakty z rostlin a esenciální oleje.
Pro tohoto výjimečného vinaře je zcela příznačné, že všechna produkovaná vína spadají do kategorie Extra-Brut nebo Brut nature. Přes 90% vín se vinifikuje v malých dubových sudech, z nichž cca 1/3 pochází ze slavného vinařství Château d´Yquem v Sauternes. Benoît Lahaye je dokonce zapsán na listině čekatelů, která umožňuje nákup použitých sudů z Domaine de la Romanée Conti. První sérii sudů z tohoto legendárního vinařství zakoupí již pro ročník 2014!
 
Benoît Dehu
Vinařství Benoit Déhu je malým vinařským domem, který obhospodařuje necelé 3 ha vlastních vinohradů. Filosofie vinařství je založena na principech biodynamického hospodaření a jejich vína pak odráží v plné míře terroir jednotlivých poloh, na kterých se urodila.
Roční produkce čítá pouze něco kolem 5-ti tisíc láhví, které zrají po dlouhý čas na kvasnicích, aby byly posléze ručně degoržovány, doplněny expedičním likérem a připraveny po dalším cca ročním odpočinutí k distribuci. Roční alokace pro Českou republiku čítá cca 60 láhví. &Sampaňská vína pana Déhu patří mezi skvosty vyzrálých a přitom noblesně svěžích vín této královské kategorie a potěší a snad i nadchnou nejednoho milovníka tohoto nápoje.

Zdroj: PMP EXCLUSIVE




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1884 s