Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Pilsner Fest 2018 – k jakostnímu světovému pivu patří i kvalitní kultura

03.10.2018   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Pilsner Fest 2018 – k jakostnímu světovému pivu patří i kvalitní kulturaV sobotu 6. října proběhne tradiční pivní festival Pilsner Fest, který připomíná uvaření první várky piva Pilsner Urquell. To proběhlo už před 176 lety, tedy 5. října 1842. Přestože se nejedná o „kulaté“ výročí, je i letošní pivní festival Pilsner Fest významný. Uskuteční se totiž jen pár dní před celonárodní oslavou 100. výročí založení Československé republiky. Toto významné jubileum vedlo samozřejmě k zamyšlení: Jak přispělo pivo Pilsner Urquell k rozvoji a prosperitě naší vlasti?
 

Jednou z věcí, kterými je Pilsner Urquell skutečně výjimečný, je jeho světovost. Založil kategorii piva typu Pilsner, která je dnes vůbec nejrozšířenější pivní kategorií, náleží do ní asi 70 % celosvětové pivní produkce. Něčím podobným se nemůže pyšnit žádný jiný český produkt. Již brzy po uvaření první várky 5. října 1842 rostl jeho věhlas takovou měrou, že se brzy začal vyvážet do okolních zemí a již v roce 1873 i za oceán do Spojených států. Po vyhlášení Československé republiky jeho obliba dále rostla a v mnoha zemích světa přetrvala i nelehká období války a socialistické plánované ekonomiky. Po roce 1989 jej začali objevovat příznivci piva z dalších zemí, otevřely se hranice, začaly k nám proudit tisíce turistů, kteří u nás „plzeňské“ ochutnali a začali ho pak vyhledávat i u nich doma. Dnes roste zájem o Pilsner Urquell v dalších zemích, především v Asii. Pilsner Urquell je dnes jedním z nejznámějších českých fenoménů. Stal se reprezentantem české kultury v tom nejširším slova smyslu, stal se reprezentantem dovednosti českých sládků. Světový věhlas plzeňského ležáku je proto hlavním tématem letošní největší pivní události v Plzni. Pilsner Urquell není jen velmi úspěšné pivo, které se dnes vyváží do 55 zemí světa, ale šíří i českou pivní kulturu a její věhlas,“ říká marketingový manažer značky Martin Troup.

Přijďte 6. října oslavit narozeniny piva Pilsner Urquell, užijte si skvělou zábavu a připijte si spolu s námi pivem, které vám načepuje některý z našich nebo zahraničních skvělých výčepních. Oslavy začnou v 11:00, vstup je zdarma. Těšit se můžete na pivo v té nejlepší kvalitě. Budete moci ochutnat plzeňský ležák Pilsner Urquell v nefiltrované podobě a na několika místech vám nabídneme pivo přímo z tanku. Nebude chybět ani tradiční přípitek přesně v 18:42 v pivovaru i na náměstí, kterého se zúčastní zástupci pivovaru, města Plzně, nositelé čestného ocenění Pilsner Urquell Honorary Connoisseur i čeští a zahraniční mistři výčepní. Před slavnostním přípitkem budou slavnostně naraženy dva 176litrové dřevěné sudy. Kromě skvělého nefiltrovaného piva čeká na návštěvníky kvalitní česká gastronomie z partnerských hospod &Svejk, Lokál a Na Spilce, dále také mezinárodní kuchyně v podání nového dodavatele Burger Festivalu, který nabídne řadu stánku se specialitami typickými pro země, kam se Pilsner Urquell vyváží.
Připraven bude rovněž bohatý doprovodný program a nebude chybět ani skvělá hudba. Na letošním Pilsner Festu zahrají například Barbora Poláková, Anna K., Žlutý pes, Elán Tribute, The Fellas, The Dixie Hot Licks, Burma Jones, Repley and Sarin a další. Těšit se můžete také na speciální festivalové prohlídky pivovaru a ukázky práce bednářů, jejichž řemeslo má v pivovaru tradici už od jeho založení.
Podrobnosti o bohatém programu najdete na www.pilsnerfest.cz.

A ještě pro hosty z jiných měst. Pohodlně a bez starostí vás do Plzně doveze speciální vlak z Prahy do Plzně. Vlak odjíždí z pražského hlavního nádraží v 10:25 a zpět do Prahy se vrací ve 23:30. Jeho kapacita je omezená, doporučujeme proto přijít včas. Jízda vlakem je zdarma.
 
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0314 s