Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


TREFFPUNKT 2018 – Bavorsko-český festival po roce zase v Plzni!

13.10.2018   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

TREFFPUNKT 2018 –  Bavorsko-český festival po roce zase v Plzni! Od čtvrtka 18. 10. do neděle 21. 10. se plzeňský kulturní prostor DEPO2015 promění v typickou bavorskou „Biergarten“ se vším všudy. Návštěvníky čeká promítání filmů, výstava, autorské čtení, přednášky a besedy s odborníky na minulost i současnost česko-německého sousedství. Chybět samozřejmě nesmí ani bavorské a české pivo, tradiční klobásky, preclíky a dechovka. Na programu ale bude i moderna: funk fusion, jazz, swingový parket či večerní DJ party. Návštěvníky pobaví čeští a němečtí umělci, žongléři či tanečníci.
 

„Dá se říci, že jsme Treffpunktem založili tradici plzeňsko-regensburgského setkávání. Je to takový náš malý Oktoberfest, který je ale daleko víc, než jen pouhým pivním festivalem – plzeňskému publiku přivážíme bavorské muzikanty, sochaře, spisovatele a naopak v Regensburgu představujeme naši kulturu. V loňském roce nás příjemně překvapila účast Plzeňanů v bavorských krojích, takže se i letos těšíme na příjemnou atmosféru,“ uvádí ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

„Chceme představit Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,“ říká koordinátor festivalu Jindřich Jindřich z DEPO2015. „Letos jsme opět ve spolupráci s regensburgskými partnery připravili krásný a rozmanitý program. Zahajovací večer v bývalé autobusové hale DEPO2015 oživí sto let starý němý film v doprovodu živé hudby, od pátku do neděle pak chystáme pestrý program všech žánrů a směrů. Novinkou bude česko-německý kabaret. Já osobně se těším na páteční The Heimatdamisch, které nám přiveze Zastoupení Bavorska v ČR, je to nejlepší party-band v Bavorsku, kde na jejich koncerty chodí desetitisíce lidí. Zemitým rock’n’rollem to v sobotu rozparádí Scotty Bullock Trio, ale těch programových pecek je tam více. Neděli jsme opět věnovali dětem a rodinám. Loni jsme nastavili laťku hodně vysoko i co do gastronomických zážitků; na skvělé jídlo i bavorské pivo se návštěvníci mohou těšit i letos,“ slibuje za organizátory Jindřich Jindřich.

Program zahájí ve čtvrtek večer promítání němého filmu „Ústřicová princezna“(Die Austernprinzessin)  oscarového režiséra a mistra komedie Ernsta Lubitsche z roku 1919. O podmanivou atmosféru se postará hudební doprovod Aljoscha-Zimmermann-Ensemble na housle a piano.
 Foto z filmu 'Ustřicová princezna - herci Julius Falkenstein a Ossi Oswalda
V pátek odpoledne se vystřídá česká a bavorská dechovka, moderní soul & gypsy jazz z Bavorska i taneční vystoupení. Večer bude patřit kapelám Moodshake z Plzně a The Heimatdamisch, která přiveze mix rocku a bavorské hudby.

Sobota přinese vystoupení žákovských orchestrů i plzeňských artistů Žongléros, taneční workshop a swingovou tančírnu. Večer zahrají Ivan Audes Orchestra, Scotty Bullock Trio a nakonec česko-bavorská diskotéka. Nedělní rodinný den slibuje vyžití pro děti i jejich rodiče.

Festival navazuje na rok 2015, kdy byla Plzeň Evropským hlavním městem kultury a bavorské umělce zapojila do svého programu. Projekt Česko-bavorská kulturní platforma je financován prostředky z EU – Cíl EÚS 2014-2020. Na plzeňskou část festivalu v DEPO2015 bude v březnu 2018 navazovat druhý Treffpunkt v partnerském městě Regensburg, kde se budou prezentovat především plzeňští umělci a česká kultura.

Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Kompletní program festivalu a aktuální dění z česko-bavorské spolupráce najdete na www.treffpunkt.cz.

Informace: mirkareifova/publicrelations
Foto: L.Suchankova_mail2.jpg, sansebastianfestival.com

 

 
 
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0274 s