Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ticho před bouří

28.01.2019   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ticho před bouříThriller plný zvratů a vášní s Matthew McConaugheym a Anne Hathaway má všechny předpoklady stát se jedním z diváckých zážitků rok. Zda-li se tak stane, napoví čtvrteční česká premiéra.

Ticho exotického ostrova, kde si hlavni hrdina léčí životní rány, změní v bouři událostí a odhalených tajemství příjezd jeho bývalé ženy. Ta ho požádá, aby zabil jejího současného manžela. Vedle napínavého příběhu, dusné atmosféry a oscarového hereckého obsazení je jedním z lákadel thrilleru Ticho před bouří i jeho tvůrce. Režisér Mark Knight totiž napsal jiné thrillery &Spína Londýna či Východní přísliby a stvořil seriály Taboo a Peaky Blindres – Gangy z Birminghamu.

SYNOPSE

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey ) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si chladí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diana Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům.

Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství.

Matthew McConaughey získal Oscara za Dallas Buyers Club a uznání za role v seriálu Temný případ a ve filmech Obhájce, Bez kalhot, Vlk z Wall Street nebo Nolanův spektákl Interstellar. V něm se setkal s Anne Hathaway. Také ona má doma Oscara (za strhující výkon ve filmových Bídnících) a je prvotřídní hvězdou díky snímkům jako Ďábel nosí Pradu, Deník princezny, Rachel se vdává, Temný rytíř povstal a zmiňovaný Interstellar. Skvělé obsazení doplňuje Diane Lane, dáma mnoha filmů nominovaná na Oscara jako Nevěrná.

Thriller Ticho před bouří vzbuzuje zvědavost a očekávání také kvůli svému autorovi, kterým je Steven Knight a který film napsal i natočil. Steven Knight napsal &Spínu Londýna, za níž získal nominaci na Oscara, Východní přísliby, Noční jízdu, Tah pěšcem, odlehčenou Lásku na Kari nebo Spojence. V posledních letech pak stvořil seriálové fenomény Taboo a Peaky Blindres – Gangy z Birminghamu.

Zdroj textu a foto: TZ Bontonfilm


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0407 s