Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


ARABFEST ZVE K PROSTŘENÉMU STOLU

03.04.2019   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

ARABFEST ZVE K PROSTŘENÉMU STOLUFestival arabské kultury letos slaví deset let své existence. Letošní ročník s podtitulem JÍDLO startuje 3. dubna v Plzni. V západočeské metropoli potrvá hlavní festivalový program do 7. dubna, od 8. do 11. dubna se dílčí program přesune do Olomouce a od 11. do 14. dubna do Prahy. Tématem jubilejního ročníku je jídlo ve všech svých významech a souvislostech, ale především v kontextu Blízkého východu. Novinkou programu je mezinárodní konference věnovaná přednáškám, debatám, ale také ochutnávkám a kulinářským workshopům, s účastí českých i zahraničních hostů, kteří se tématu jídla dlouhodobě věnují. Festival se koná pod záštitou rektora Západočeské univerzity a primátora města Plzně.



„Každoročně představujeme program, v jehož rámci mohou festivaloví návštěvníci poznávat arabský svět všemi smysly. Letos to bude především o chuti, kdy jídlo bude v hlavní roli – ať už v roli tmelícího prvku či předmětem konfliktu,“ říká ředitelka festivalu Tereza Svášková. „Téma to je obsáhlé, a proto pořádáme kromě šesti kulinářských workshopů a připravených orientálních trhů také konferenci Jídlo není jen na talíři, při níž nahlédneme pod pokličku aktérů arabské (nejen) kulinářské sféry,“ doplňuje Tereza Svášková.

Chybět rozhodně nebude oblíbený ArabFILMfest, který letos nabídne tři snímky věnující se tematice jídla. Dokument With Myself I Started sleduje snahy environmentální aktivistky Amal Jamil Madanat vidět svoje rodné Jordánsko uklizené a čisté. Oceňovaný snímek Couscous: The Seeds of Dignity se zabývá významem pěstování a produkce potravin za účelem boje o individuální a kolektivní lidskou důstojnost a otázkami nezávislosti a svrchovanosti. Inspirativní příběh Mariam Shaary, zachycený ve filmu Soufra, vypráví o založení a počátcích cateringové společnosti, která poskytuje práci, ale také naději na lepší život ženám z uprchlického tábora v Libanonu.
 

Ilustrační foto (zdroj: FB profil festivalu Arabfest)
 
Velký sobotní program v plzeňském DEPU bude opět nejrozsáhlejší akcí celého festivalového týdne. Tento festival ve festivalu nabídne program rodinám s dětmi i jednotlivcům. Návštěvníci se mohou projít a nakupovat na orientálních trzích, ochutnat arabské pouliční speciality na druhém ročníku ORIENTAL STREET FOOD MARKETU. „Určitě bude všem chutnat,“ slibuje šéfkuchař Michal Hugo Hromas. Sobota bude rovněž plná přednášek, debat a promítání a večer zakončí DJs Radia 1 arabským večírkem ve velkém stylu.

Více informací o programu, účinkujících, rezervacích najdete na arabfest.cz a na FB Festival arabské kulury.

 
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Brianna Owen - 1.6.2019 - 0:48

Tento rok 2019 byl pro mě tak blažený, že mi Bůh dal důvod žít znovu šťastně poté, co jsem byl po třech měsících zlomen srdce, když mě manžel opomněl a vrátil se do své milenky. Trpěl jsem a prošel všemi druhy emocionálních mučení, protože jsem nemohl dostat žádnou pomoc, aby se můj muž nevrátil, dokud mi neřekl doktor Wealthy mým spolupracovníkem, který mi dal plné ujištění o tom, že mu může pomoci. ke mě. Byl jsem v kontaktu s doktorem Wealthym a poslouchal jsem jeho slova a následoval instrukce, které mi dal. Mohl byste věřit, že se můj manžel vrátil domů během 12 až 16 hodin, jak řekl on a dnes, moje manželství je obnoveno a jsem tak vděčný, vděčný a vděčný Bohu za to, že používal doktora Wealthyho, aby po třech měsících vrátil mého muže zpět zlomené manželství. Je tam někdo, kdo se musí vrátit zpátky do svého milence nebo potřebuje pomoc jakéhokoliv druhu? Pak navrhuji, abyste se s Dr Wealthyem dostali do kontaktu s jeho e-mailovým ID: wealthylovespell@gmail.com NEBO si ho můžete nechat taky na +2348105150446 pro více informací. Bůh vám žehnej, pane


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0256 s