Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pátek 4.12.2020, svátek má Barbora 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 503
Registrovaní čtenáři: 510
Publikovaných článků: 12984
Komentářů: 11166


Měření



David Frej: Život bez zánětu

13.09.2020   Renata Petříčková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tělo v rovnováze. V dnešní době je to těžký úkol, což vám dojde při čtení řádků o tom, co všechno nám nabízí klasický supermarket. A nemusí to být zase tak těžké, napravovat škody moderního života, když budete vědět, po jakých zlepšovácích sáhnout. Koření, potraviny, návyky – vše je dostupné a při troše cviku i dobře aplikovatelné do běžného života.


Proč trpíme chronickým zánětem?
Chronický zánět v těle nám působí například i stres. Životní styl, spěch, málo aktivního a příjemného pohybu, však to všichni známe. Nekvalitní potraviny, špatné stravovací návyky.
 Jednou z metod, jak zánět i stres zmírnit, je strava. O dobré náladě a pohybu se zmiňovat chvíli nebudeme, protože tady jsme s autorem v kuchyni a přemýšlíme nad tím, jak vylepšit svůj jídelníček. Pokud možno, co nejsnadněji.
Kniha Život bez zánětu navazuje na mnoho předchozích titulů Davida Freje, které se této problematice věnují. I zde je vysvětleno, jak tento zánět vzniká, co ho udržuje a jak nám škodí. Ale více než kde jinde se tady můžeme dočíst o konkrétních potravinách, kterými si můžeme výrazně pomoci.
Autor se probírá i tématy jako je slazení, maso (v jaké míře je zdravé a v jakých kuchyňských úpravách) nebo vhodné ovoce – mnohé z potravin, které mají silný protizánětlivý účinek máme doma běžně jako koření. Na závěr tu najdete i množství receptů, takže žádné výmluvy – a jdeme rovnou na to!
Takový protizánětlivý jídelníček totiž skutečně můžeme vytvořit z potravin běžně dostupných. A čím dál víc jsem měla u četby pocit, že problémem dnešní civilizace je ztráta zdravého rozumu. Většina rad je totiž velice logická. Neškodí maso jako takové, ale polotovary, které z něj jíme a již je považujeme za maso.
A je možná dobré vědět i různé malé drobnosti:
  • Rozmarýn je skvělou protizánětlivou antioxidační bylinkou – šup s ní do jídla!
  • Lékořice je skvělým přípravkem pro úpravu práce našeho imunitního systému, snižuje stresem zvýšený krevní cukr.
  • Prospějeme si i občasným zařazením rostlinných mlék do jídelníčku.
Pro koho je kniha vhodná?
Zabýváte-li se zdravým životním stylem, najdete tu mnoho nových tipů včetně vysvětlení, proč právě to či ono funguje. V předchozích autorových knihách se více zabývá svými zkušenostmi, vysvětlováním, tato publikace pak patří k těm, kde je vše více shrnuto a už zaměřeno na praktické tipy, i v závěru knihy na dobré recepty, které jsou rozhodně k pomlsání. Neuvěříte, jaké dobroty lze připravit z hrušek nebo červené řepy.
Zabýváte-li se bylinkami, pak tady najdete mnoho nových poznatků o některých (třeba kopřiva je tu madam pro naše zdraví). Zabýváte-li se nápravou některých zdravotních problémů, máte tady možnosti, kterak si ulevit.
No, zkusme to. To je pak ta chvíle, kdy se do knihy skutečně zažeru.
O autorovi:
  • MUDr. David Frej je autorem knih Ajurvéda, Ajurvédské recepty pro zdraví, Šťávy a míchané nápoje z přírody, Zánět – skrytý zabiják, Biologické hodiny a Tučné superpotraviny a oleje, Zdravé střevo a další.
  • Knihu (a další tituly od Davida Freje) najdete na: https://www.eminent.cz/kniha/633_zivotbez-zanetu




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2174 s