Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Christina von Dreien: Nakonec všechno dobře dopadne

22.05.2021   Renata Petříčková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Christina von Dreien: Nakonec všechno dobře dopadne
Krize, ve které žijeme, je jen dočasná a vše dobře dopadne – tvrdí autorka této knihy. Možná ji znáte z předchozích publikací „Christina…“. Tato útlá fialovorůžová kniha je příjemným čtením, chcete-li se naladit na vlnu víry v dobro, lásku a dobré zítřky.

Chcete-li v sobě najít pozitivní přístup a brát život s humorem, nebo v sobě objevit nějakou radost, která se v poslední době vytratila. Považuji ji více za knihu terapeutickou, promlouvající emocemi, než za knihu, ze které bych si chtěla vytrhávat fakta a nad nimi polemizovat. Ač i to je možné.

A ač i z toho důvodu mi tady zůstala v paměti tato část knihy, snad ale proto, že podobný typ radostí? Ten mám ráda taky!

A úplně jsem na něj zapomněla!

„Kupříkladu já bydlím ve Švýcarsku na kopci, a kdykoliv je nutno něco vyřídit, musím sjet autobusem dolů do údolí. Cesta na spodní zastávku trvá asi dvacet minut a já si ji opravdu užívám. Proto někdy, když se doma trochu nudím nebo když si všimnu, že právě nemám obzvlášť dobrou náladu, nasednu do autobusu a jedu dolů – jenom proto, že se mi ta jízda tak moc líbí a že se mohu kochat výhledem z autobusu. Dole počkám na nejbližší spoj domů a vrátím se zpátky.  Rozum by nyní mohl namítnout: „To přece nedává žádný smysl“ – a má pravdu. Jemu to nedává žádný smysl, ale mně přijde jízda autobusem hezká, tudíž to dělám. Dělá mi dobře, a to je již dostatečně smysluplné.“

A stejně můžeme jít a obdivovat strom, květinu, nebo jít na dlouhou procházku. Nebo kamkoliv, projít se liduprázdným městem v sobotu nad ránem. Lesy! Jak mě chybí lesy…

Vidíte to – Christina působí na mé emoce, na mé vzedmutí něčeho, co potřebuje promluvit, co je potřeba, aby bylo žito. Snad tak bude působit i na vás.

Ale než se do knihy pustíte, přece jen se vrátím k jejímu obsahu. Co od ní tedy čekat?
  • Její pohled na pandemickou dobu, na poselství a na to, jak se nenechat ovládat strachem, jak vejít sami do sebe a najít si svou individuální cestičku, podle hesla – když už nemůžeme nic, tak věnujeme čas osobnímu rozvoji.
  • Jak přestat hltat negativní zprávy a informace a naladit se lépe, protože čím víc budeme my sami v pohodě, tím víc bude takový i svět kolem nás, což je princip tvorby toho „dokonalého světa“, o kterém je řeč v názvu knihy.
  • Milovníci Christininých předchozích knih se dozví zase něco o Zemi a mimozemských civilizacích a pohledu z této dnešní doby
  • Víc a víc jsme ponoukání k vědomí dokonalosti a svého místa na světě…
A tak se dostávám zase k tomu důležitému: O tom to všechno je. Základem je spokojenost. Takže? Pojďme se rozpomínat. Číst Christinu a procházet se přírodou. Třeba.
Nebo něco jiného.

O autorce. Christina von Dreien (2001) se narodila s výrazně rozšířeným vědomím a řadí se ke generaci mladých evolučních myslitelů. Jak najít pozitivní potenciál ve světě, kam směřujeme? Ukazuje nám ve svých dílech, jak můžeme pomocí síly svého vědomí měnit svět. V letech 2017, 2018 vyšly dvě knihy (Christina, Dvojčata zrozená jako světlo a Vize dobra) napsané její matkou, Bernadette von Dreien, které vyprávějí její životní příběh a začátky její práce pro veřejnost.
Tato kniha je první, výhradně sestavená z vystoupení a publikací v rámci semináře v Salcburku, konaného dne 29. srpna 2020, doplněné výňatky z jiných seminářů a bulletinů. www.christinavondreien.ch
 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0286 s