Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Mrazivý thriller a historická detektivka

11.10.2022   redakce   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Mrazivý thriller a historická detektivkaZaregistrovali jste tyto novinky od českých autorů? Mrazivý thriller PLAVBA DO NENÁVRATNA Františka Niedla a historickou detektivku Jana Bauera KDO CHCE ZABÍT CÍSAŘE? Pokud ne, určitě napněte zrak!

Českým čtenářům je spisovatel František Neidl dobře známý.

Cení si zejména strhující děj a dokonalou obeznámenost s prostředím, o kterém píše. Než se stal spisovatelem, prošel mnoha profesemi. Debutoval v roce 1989 románem Skleněný vrch. V rychlém sledu pak napsal další tři knihy, ale nepříznivé události, které do nich vložil, ho později téměř vždy dostihly v jeho skutečném životě, jako by si je předpověděl. Nejen ty byly příčinou, proč se na téměř deset let odmlčel.

S příchodem nového tisíciletí se pustil znovu do psaní. Nejdříve mu vyšlo sci-fi Slunce na útěku a v nakladatelství MOBA pak řada dalších knih. Mezi nejúspěšnější patří napínavé detektivky s Michalem Dabertem, historické romány s Hynkem Tasem z Boru či romány z první a druhé světové války (Útěk do pekel, Hráč).

Plavba do nenávratna je nový napínavý příběh Michala Daberta, který už je poněkud unaven životním stereotypem, do kterého se dostal ve společném životě s hollywoodskou hvězdou Joan Hartingovou. Joan ho sice miluje a téměř všechen svůj volný čas věnuje jen jemu, ale pro bývalého příslušníka Cizinecké legie je rodinná idyla přece jen málo. A tak se Dabert rozhodne trochu si pročistit hlavu a vydá se na plavbu luxusním zaoceánským parníkem nazvaným Star of the Sea. Cesta vede z řeckého Pirea až do Spojených arabských emirátů, zpočátku vše probíhá dle plánu, Dabert si cestu užívá, a dokonce se seznámí se záhadnou dívkou, jenže po nějaké době loď zcela zmizí, aniž by vyslala jediný nouzový signál
 

Jan Bauer napsal novou historickou detektivku Kdo chce zabít císaře z cyklu Mordy v časech císaře Rudolfa II.

Písař zemského soudu Lukáš Trobl z Květnice náhodou vyslechne v zapadlé krčmě U Bláznivé kobyly rozhovor dvou neznámých mužů, v němž zazní slova o tom, že „je třeba zabít císaře“. Lukáš si není jist, zda se mu to v opilosti nezdálo, ale raději o tom informuje svého strýce dvorního radu Maxmiliána Trobla. Na jeho pokyn začíná pátrat po dvojici neznámých a zjišťovat, zda se opravdu nechystá atentát na Rudolfa II. V pátrání mu pomáhají jednooký válečný vysloužilec Konrád, uherská nevěstka Adriana a také dvorní astronom Johannes Kepler. Zprvu se zdá, že Lukáš zaslechl pouze opilecký vtip, ale když je sám málem zabit a zachrání ho jen kapitán císařského vojska Albrecht z Valdštejna, pozná, že jde do tuhého. Zvlášť když nemůže věřit ani císařskému komorníkovi Filipu Langovi nebo císařově milence Kateřině Stradové. Že by i ti dva měli zájem na Rudolfově smrti?

Zdroj: mobaknihy.cz

          


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1713 s