Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je úterý 28.11.2023, svátek má René 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 509
Registrovaní čtenáři: 523
Publikovaných článků: 13617
Komentářů: 11402


Měření



Suchej únor v plném proudu: Jak si užít aperitivo bez kapky alkoholu?

16.02.2023   Michaela Wilhelmová   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V roce 2013 rozjela Liga otevřených mužů  zajímavý projekt - Suchej únor. Nejdřív ho zamířila jen na muže - ostatně čeští muži pijí zhruba čtyřikrát více, než ženy, a třikrát více než světový průměr. V roce 2021 už o "sucháči" věděla většina populace a k osvětové kampani se přidalo i Slovensko...

Spojené království má svůj Suchý leden, Kanada stejně jako my Suchý únor. Řada z těch, kteří mají do abstinentů daleko, zkouší dát tělu oraz od alkoholu alespoň nyní. Večerní nutkání je někdy nezdolné. Místo klasického piva se dá lehce sáhnout po bezalkoholní alternativě - třeba v podobě Birellu, který sice alkohol obsahuje, ale v zanedbatelném množství 0,3 %. Navíc má nyní limitku na příchutě - například malinu, bezový květ, nebo višeň a ostružina. A co když nás s příchodem večera začne honit mlsná po italsku? 

V Itálii nastává večer ideální doba na aperitivo – drink a drobné občerstvení, které naladí chuťové buňky a tzv. otevře večer. Aperitivo moment je součástí italského životního stylu a tradice a získalo si postupně popularitu po celém světě. Jenže, co si během suchého února nalít? Zkusit můžete třeba u nás nepříliš známé Crodino, které je díky své vynikající chuti plnohodnotnou alternativou alkoholických aperitivů. Může ho vhodně doplnit kousek sýra, tyčinky grissini, prosciutto, sušená rajčata a něco svěžího, třeba olivy či fíky. 

Crodino si můžete vychutnat ve dvou základních variantách: světlé Crodino Biondo je charakteristické svou hořkosladkou chutí, výrazně červené Crodino Rosso může potěšit milovníky nezaměnitelného aroma krvavých pomerančů a výrazné kořeněné chuti. Dobře vychlazené Crodinolze podávat samotné, nejlépe ale chutná v podobě CrodinoSpritz. Jak na něj?
Do vinné sklenice naplněné velkým množstvím ledu přidejte obsah lahvičky CrodinoBiondo či CrodinoRosso a doplňte sodou. Nezapomeňte ozdobit plátkem pomeranče, tím nápoji dodáte nejen svěžest, ale potěšíte tak své chuťové i čichové buňky. 


Foto v úvodu: MrJoe4077 / CC BY-SA 4.0



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2023 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0557 s