Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je středa 21.2.2024, svátek má Lenka 

Hledej na Rozhledně

Statistika Rozhledny

Počet autorů: 509
Registrovaní čtenáři: 524
Publikovaných článků: 13677
Komentářů: 11411


Měření



Máte chuť na dobré jídlo? Servíruje jej Monika Absolonová

28.11.2023   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Oblíbená zpěvačka a čerstvá bronzová slavice Monika Absolonová si fanoušky získala nejen pěveckým umem. Lidé milují její "vařící živáky" tedy streamování na Instagramu, při kterém Monika vaří, dokonce má i vlastní merch s heslem Vařím s tetou Móňou. Pokud chcete ochutnat speciální dobrotu přímo od Moniky, máte šanci. A ješte přispějete na Kapku naděje. 

Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v centru Prahy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem. Na menu bude pouze od 27. listopadu do  17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v centru Prahy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem. Na menu bude pouze od 27. listopadu do  17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Jsem moc ráda, že jsem byla k dobrovaření Markem přizvána. Taky mne těší, že udělal  výjimku, a přestože mořské plody úplně nepatří na jídelní lístek Červeného Jelena, tak je tentokrát zařadil, protože já i moji synové krevety milujeme.  Společně jsme tedy vymysleli, nebo spíš Marek, ale já jsem ho doplňovala, tenhle recept  – krevety na víně se šafránem a s domácími těstovinami. Vaření s Markem mě moc bavilo, je prostě úžasné, když někdo umí takhle skvěle svoji práci, to je pak radost ho pozorovat,“ říká Monika Absolonová a rovnou odpovídá na  otázku, proč si vybrala právě Kapku naděje? „To bylo jasné rozhodnutí, protože já s Kapkou naděje spolupracuju už hodně dlouho, mám moc ráda Vendulu Pizingerovou, vážím si jí a věřím tomu, co už spoustu let dělá. Takže budu nadšená, když všichni, kteří přijdou do Jelena na oběd nebo na večeři, ochutnají naše jídlo a společně s námi tak přispějí Kapce. A všem přeji krásný advent!
Součástí projektu Dobrojídlo, který v Červeném Jelenovi realizují už třetím rokem, je dobrovaření, dobropečení a dobročepování. Princip je jednoduchý. Ve všech případech známá osobnost stráví několik hodin s executive chefem Markem Fichtnerem, pastry chefkou Klárou Řezníčkovou či mistrem výčepním Mírou Nekolným. V případě dobrovaření či dobropečení vznikne díky této spolupráci nevšední pokrm, který se na menu Červeného Jelena objeví jen na pár dnů. Výtěžek z prodeje poté míří na podporu vybrané dobročinné organizace.
Dosud se do Dobrojídla zapojili třeba Marta Jandová, Emma Smetana a Jordan Haj, výtvarnice Eliška Podzimková, foodblogerka Markéta Pavleje, zpěvák Ben Cristovao či herečka Patricie Pagáčová. Vítězce soutěže MasterChef Veronice Beskydiarové alias Besky se podařilo prodejem téměř 1 700 kusů jejího „dobrodezertu“ Nebesky s Besky získat pro nadaci Adra 25 000 Kč. Známý cukrář a porotce soutěže Peče celá země Josef Maršálek vytvořil neodolatelnou Manhattan tartaletku, jejíž prodej přinesl  28 740 Kč na konto organizace Dortem proti rakovině



O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.


Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.cervenyjelen.cz
www.trezorspork.cz

Zdroj: 2media.cz
 



 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0271 s