Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak úspěšně léčit ekzém? 2. díl

26.07.2005   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak úspěšně léčit ekzém? 2. dílV přechozím článku jsem uvedla, že je důležité nezapomínat při léčbě ekzému i na jeho vnitřní příčiny a proto se doporučuje kombinovat vyčištění organismu s užíváním mastí.


Značná část ekzematiků volí kosmetiku z Mrtvého moře. Několik firem ji k nám dováží přímo z Izraele, ale většina těchto produktů patří mnohdy k těm finančně náročnějším.

Cenově přístupnější a kvalitní alternativou je Dermokosmetika ÁLMA & LINNÉ s vysokým obsahem mastných kyselin z kvalitních rostlinných olejů, bez parabenů a syntetických parfémů. Obsah výtažků léčivých bylin prospívá kůži. Přípravky jsou určeny ke každodenní péči o problematickou pokožku s projevy ekzémů, lupenky, seberoické dermatitidy a akné. Přispívají k regeneraci pokožky a celého organismu. Tato kosmetika nabízí široký výběr mycích emulzí, oleogelů, hydrofilních olejů, krémů, koupelí a dalších pleťových přípravků. Kompletní nabídku najdete na
www.jona.cz.


Moře zaručeně pomůže

Nejúčinnější je pobyt u moře, nebo přímo u Mrtvého moře, což ovšem opět vyžaduje mít poněkud naditější peněženku a proto i když se vám zrovna nedostává financí, můžete v Čechách strávit u totožné vody, jakou najdete v Izraeli, alespoň hezký víkend. Kamencové jezero v Chomutově nepatří sice plochou k největším, zato voda v něm je léčivá, neboť obsahuje kamenec a další nerosty, díky čemuž je čistá a nežijí v ní žádní živočichové. Ostatně jezero samotné vzniklo zatopením kamencového dolu. Od roku 1960 existuje u jezera kemp. Navíc sousedství s Podkrušnohorským zooparkem dodává místu na půvabu.
Pláž u jezera se skládá z několika částí včetně nudistické. Z jedné strany jezera se nachází travnatá pláž, kdy v jezeře stojí důmyslný dřevěný systém „bazénků“ a také dřevěné věže pro skokany. A z druhé strany čeká na návštěvníky pro změnu pláž z hrubého písku. Do jezera lze skočit odkudkoliv. Po koupeli v jezeře bude mít vaše kůže podobnou vůni, jako po masce z bláta z Mrtvého moře.
Podobné účinky ale má i voda na Slovensku v termálním koupališti Podhájska a ve výčtu nesmím zapomenout na nedávno otevřenou solnou jeskyni v Praze.




Ilustrační fotografie : www.jona.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Ada - 31.7.2005 - 19:04

Priroda uzdravuje
Do svych 5let jsem trpela atopickym ekzemem.
Jezdili jsme na prazdniny do jedne vesnicky ve Vychodnich Cechach, kde byl rybnik plny bahna.Mistni ho nazyvali Prasecak, nebo Kacak.Samozrejme se tam vsichni chodili koupat.Pro deti to byla velka sranda mazat se tim blatem a hazet ho po sobe.Ja to mela zakazano, mamince se zdala voda moc spinava, bala se, aby se muj stav nezhorsil.Jednou se slitovala a ja se tim bahnem ze same radosti cela zmatlala.Chodili jsme se tam kazdy den koupat, muj stav se vubec nezhorsil, ale naopak.Dokonce mi ekzem uplne zmizel a uz se nikdy nevratil.Ze by lecive prirodni bahno?


Od: Hanka - 1.8.2005 - 8:35

K tomuto mám co ríci
Doktor uz nevedel, jakou kortikoidovou mast mi predepsat. Doktorka do mne píchala jehly (akupunktura) a nic... more pomohlo, ale jen do návratu domu, pak se to rozjelo opet v obrích rozmerech a doktor kroutil hlavou a málem mi prikazoval, at uz si balím pyzámko, ze jestli ta poslední mast nepomuze, pujdu na vysetrení do nemocnice. "babská rada" znela DOMA VYSKVARENÉ SÁDLO. Prícilo se mi to, odvázila jsem se k nemu, az v zime, kdy drahé prípravky z lékárny nezabíraly a strach z nemocnice, co ze mi jeste vsechno objeví, rostl a já uz se k doktorovi neodvázila jít. Mela jsem to na obliceji. No vida a sádlo zabralo. Chvíli jsem ho na sebe plácala, vypadala jsem sice jak zmastený volezlý idiot, ale za chvíli to bylo pryc. Takze souhlas, príroda má sílu jak hrom.


Od: Martina - 1.8.2005 - 9:15

No kdysi se prodávala mast ichtyol a ta mi vždycky, když bylo nejhůř zabrala, na promazávání používám různé bylinné masti,prostě se snažím. Ale upřímně kortikoidy mi zaberou vždycky...Právě proto mi je nikdo nechce předepsiovat.-)


Od: Hanka - 1.8.2005 - 9:40

Martina
taky mi zabíraly dobre. Bohuzel jen do doby, dokud jsem je neprestala pouzívat. Prý situaci neresí, doktor mi dával soucasne antibiotika. Vzhledem ke své nelásce k doktorum jsem si za to ale mohla sama. Kdyz se to dalo znicit v pocátcích,nechala jsem to rozrust az do zánetu. To jsem zahubila kortikoidy v kombinaci s antibiotiky. Pak se to objevilo na tom obliceji a na to uz nezabralo ani to kroucení hlavou a hrozba nemocnice. Az to sádlo.


Od: Martina - 1.8.2005 - 9:47

Právě že řada bylinných mastí je udělána jaksi na sádlovém základě:-)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1379 s